ETEN, KUNST & CULTUUR

De Etende Mens // Tentoonstelling over design en voedsel

Enkele jaren geleden raakte in aanraking met het mooie food-design van ontwerpster Marije Vogelzang. Sindsdien laat zij mij niet meer los, geniet ik elke keer weer van haar prachtige plaatjes, fijne boeken en ga ik binnenkort eindelijk eens eten in haar Restaurant Proef. Zodra ik daar geweest ben (20 juli), zal ik een uitgebreid verslag over Marije en haar werk schrijven. Nu wil ik de link eigenlijk gelijk leggen naar een tentoonstelling die Marije cureert. 
Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, presenteert van 30 juni t/m 30 september ‘De Etende Mens’. Een tentoonstelling over design en voedsel, die plaatsvindt in het Designhuis te Eindhoven. De tentoonstelling toont werk van ontwerpers die nadenken over vormgeving, eten en de oorsprong van het eten. Curator Marije wil met de verschillende projecten de complexe band laten zien, die de mens met voedsel heeft. Daarnaast zullen we ook een hoop leren over de productiewijze van ons voedsel, zoals welke designgedachte achter de bagel zit bijvoorbeeld.
Als preview op de tentoonstelling wordt vanaf 12 juni tot 29 juni in het Designhuis geëxperimenteerd met Guerrilla Gardening. Je bent uitgenodigd om mee te tuinieren aan een groeiende installatie in de vorm van een binnentuin. Deze installatie zal de gehele tentoonstelling blijven staan en zal ook als workshopruimte gebruikt worden.
Naast de workshops zullen er ook films vertoond worden, debatten georganiseerd worden en kun je natuurlijk ook gewoon een lekker hapje eten. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Food Film Festival, die de liefde voor eten combineert met serieuze vragen over de toekomst van ons voedsel.
Zaterdag 30 juni – zondag 30 september 2012
Dinsdag – zondag: 11.00 – 16.00 u.
€ 5,- / studenten € 3,- / gratis voor jongeren onder 14 jaar
Bron: Premsela

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.