NEDERLAND

Fijne Plekjes // 8 x Hippie Hotspots in Amsterdam

Je weet wel… plekjes met zo’n relaxt, fijn sfeertje. Waar alles kan en niets moet. Waar je kunt schommelen, zwemmen en hoepelen for all I care. Dit zijn de fijnste hippie hotspots van Amsterdam!

1. Hanneke’s Boom

@costijna op Instagram

Bron foto: @costijna

Hanneke’s Boom is een heerlijk relaxt café en restaurant waar ze soms ook de leukste feestjes organiseren. Ze hebben er een grote tuin waar je ook lekker in kunt relaxen en je zit er aan kunstzinnige biertafels – heerlijk aan het water, uitkijkend over de stad. Je kunt er met een boot aanmeren (leuk, mocht je een creatief vrijgezellenfeest organiseren en een bootje willen huren!). Extra fijn is dat het dichtbij Centraal Station ligt: als je bij de hoofduitgang naar links loopt (richting de bibliotheek), dan ben je er zó. Nieuwe-profielfoto-perspectief: er hangt een schommel! 😉

Wanneer is Hanneke’s Boom op z’n best:

(Af en toe) voor een etentje, maar met name bij de zomerse borrel, gevolgd op een feestje.

Dijksgracht 4, 1019 BS Amsterdam
www.hannekesboom.nl

2. Pllek

Pllek Amsterdam

Bron foto: @vormkr8

Als je net even de stad “uit wilt zijn”, pak dan vanaf Centraal Station een pontje naar links (naar de NDSM-werf) richting Pllek. (De pont is gratis!)

Bij Pllek heb je een beetje het gevoel dat je naar het strand bent gegaan, maar je net niet het water in mag (de echte durfal doet het overigens wel gewoon). De sfeer is er ultiem relaxt. Bij lekker weer kun je allerlei zitzakken en planken pakken om zo je eigen fijne zithoekje te maken, maar ook in de winter blijft het een prachtige plek om te zitten. Ook leuk als je op zoek bent naar een pllek die je kunt afhuren: ik heb er inmiddels vaak genoeg mensen zien trouwen, die er hun eigen terrein hadden gekregen. Heel cool! Er staan genoeg lekkere vega (enkele vegan) gerechten op de menukaart en er wordt uitsluitend gewerkt met biologisch verantwoord vlees en duurzaam gevangen vis.

Wanneer is Pllek op z’n best:

Voor de lunch, een diner of een creatief evenement. Maar ik vind het ook heerlijk om hier in de zomer de hele dag te hangen én het is een (hele) fijne locatie om af te spreken met een grote groep. Als een van de weinige hippie hotspots: ook top voor in de winter!

TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam
www.pllek.nl

3. Cafe de Ceuvel

Cafe de Ceuvel Amsterdam

Bron foto: @ritter_alex

Café de Ceuvel is nog een jonkie in het geheel, maar al lang en breed bekend bij de local van de stad. Dat was in de zomer van 2014 ook nog een beetje jammer: het was er vaak enórm druk (en dat konden ze qua service nog niet helemaal aan). Maar goed, dat neemt niet weg dat deze hotspot heel erg leuk blijft. Ze hebben bijvoorbeeld het café compleet opgebouwd met gerecyclede materialen en proberen alles zo zelfvoorzienend mogelijk te doen. Café de Ceuvel ligt ook aan het water (en hier kun je wel zwemmen)! Vorig jaar was er nog niet enorm veel keuze in het eten, maar wie weet wat 2015 gaat brengen. Ik heb er een hele middag staan hoepelen (#fail) en dat was erg leuk. O ja, en ze hebben er een hangmat. YES!

Wanneer is Cafe de Ceuvel op z’n best:

Op een warme dag om te kunnen chillen met een groepje vrienden en te genieten van enkele drankjes.

Korte Papaverweg 4, 1032 KB Amsterdam
www.cafedeceuvel.nl

4. Amsterdam Roest

Amsterdam Roest

Bron foto: @beatriks

Als je Moderne Hippies vanaf het begin volgt, weet je dat Amsterdam Roest erg geliefd is bij me. (Ik heb er niet voor niets geregeld evenementen georganiseerd!) Wát een fantastische locatie! Amsterdam Roest ligt in het oosten van Amsterdam, en ook hier moet je even je best voor doen om er te komen en het te vinden. Maar eenmaal als je er bent, zul je een klein beetje dat Berlijnse gevoel krijgen. Het café van Roest bevindt zich in het Koud Gas Gebouw en hier is alleen het hoognodige aan gedaan om het tot een grootstedelijk café/bar te transformeren. In de zomer kun je er heerlijk relaxen op het strandje (met normaal zand) en ook een duik nemen in het water. Hangmatten, hoepels, zitzakken: you name it, they got it. 

Wanneer is Amsterdam Roest op z’n best:

Op de warme dagen om de hele dag op het strand te kunnen liggen, in de namiddag voor een prettige borrel, bij Vrijland festival en bij andere evenementen. Mind you: je kunt er niet (uitgebreid) eten, maar wel lekker snacken.

Jacob Bontiusplaats, 1018 PL Amsterdam
www.amsterdamroest.nl

5. Blijburg aan zee

Blijburg aan Zee

Bron foto: @by_asha

Bij Blijburg moet ik gelijk denken aan vrolijkheid en veel gezinnetjes en kinderen. Ik heb er vooral dagen gespendeerd toen het lekker weer was en ik de trein of auto niet wilde pakken richting het strand. Het strand en gebied zijn heel mooi en relaxt, ze draaien er vaak hele fijne (soms ook live) muziek en je kunt er oprecht goed genieten van een koud biertje. Qua eten: ze hanteren het samen-eten-samen-delen-principe, denk dus aan makkelijke & eerlijke hapjes en snacks.

Wanneer is Blijburg op z’n best:

Ik vind Blijburg het fijnste bij lekker weer, om lekker aan het strand te kunnen hangen of om te kunnen borrelen, maar een beetje het gevoel te hebben de stad te ontvluchten.

Muiderlaan 1001, 1087 VA Amsterdam
www.blijburg.nl

6. Waterkant Amsterdam

Waterkant Amsterdam

Bron foto: @oliviarz

Houd je van Surinaamse relaxte gezelligheid? Dan moet je bij Waterkant zijn! Midden in de stad en toch ergens heel chill, omdat je zo lekker aan het water kunt hangen. Ook deze hotspot opende in 2014 en dan weet je het al snel in Amsterdam: de eerste maanden is het bijna niet te doen om een ‘normaal’ plekje te vinden, zeker bij goed weer. Hopelijk kunnen we er in 2015 iets ‘relaxter’ van genieten. Zwemmen is er niet aan te raden. Bootjes kijken wel!

Wanneer is Waterkant op z’n best:

Voor een borreltje en een makkelijke hap met een groepje vrienden. Je kunt er ook een leuk feestje pakken!

Marnixstraat 246, 1016 TL Amsterdam
www.waterkantamsterdam.nl

7. Noorderlicht

Noorderlicht Cafe Amsterdam

Bron foto: @ikbenjulie

Noorderlicht is eigenlijk de oudste zus in het geheel: toen ik net in Amsterdam woonde (nu al dik 8 jaar geleden) konden we hier allemaal al terecht. Toen was deze plek nog heel bijzonder en uniek en bestonden bovenstaande hotspots nog niet! Het is een prachtige kas met waanzinnig uitzicht over Amsterdam. Het voorterras en bovenverdieping zijn altijd af te huren; de complete tent zelfs helemaal in de winter. Ideaal dus voor een feestje dat je zelf moet organiseren. Over het eten zijn de meningen inmiddels een beetje verdeeld; dus dat is nog wel het uitproberen waard. Je vindt Noorderlicht in hetzelfde gebied als Pllek.

Wanneer is Noorderlicht op z’n best:

Voor een borreltje – extra genieten bij een mooie zonsondergang en met uitzicht op “Amsterdam by night”.

NDSM Plein 102, 1033 WB Amsterdam
www.noorderlichtcafe.nl

8. Ruigoord

Ruigoord

Bron foto: @festifellas

Ruigoord is een culturele vrijhaven die zich een stukje buiten Amsterdam bevindt. Inmiddels staat het bekend als kunstenaarskolonie (het dorp werd gekraakt op 24 juli 1973), omdat leegstaande woningen in de jaren zeventig in gebruik werden genomen door kunstenaars. Hierdoor kun je er nogal wat oude hippies en klassieke vrijheidsstrijders tegenkomen. Tegenwoordig zijn er ateliers gevestigd en worden er culturele activiteiten georganiseerd in het voormalige kerkgebouw.

Wanneer is Ruigoord op z’n best:

Ruigoord is voor de (moderne) hippie het leukste als er een festival wordt gehouden, zoals Landjuweel of Georgies Wundergarten.

Ruigoord 76, Amsterdam
www.ruigoord.nl

En, welke hippie hotspot ga jij bezoeken?

Meer hippie hotspots vind je hier!

Deze al gelezen? 7 x Hippie Hotspots in Eindhoven en 8 x de leukste winkel van Amsterdam 

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.