INSPIRATIE

De filosofie van Annemarie // Hip, Hippie, Hipst

I don't wanna know

Vorig weekend scheen de zon en was er een goed festival in de buurt. Festivalletjes: ik houd ervan. Toch is er een ding. Op zo’n festival wordt er altijd een blik mooie, hippe mensen opengetrokken. Daar krijg je bijna een complex van. De één is nog hipper en mooier dan de ander. Het lijkt wel een wedstrijd!

Maar wat is eigenlijk hip? En wat is eigenlijk mooi?

Als ik mezelf de vraag stel: Annemarie, vind jij jezelf hip en mooi? Is in eerste instantie is mijn antwoord dan: ja. Tenminste, als ik de complimenten in mijn omgeving mag geloven. Shoppen is in elk geval een van mijn grootste hobby’s.

Zaterdag maakte ik me op voor een dagje voetjes van de vloer. Dan ga ik in diezelfde week al in de wat-zal-ik-aan-doen-modus. In dit proces wordt er dagelijks op obsessieve wijze weeronline.nl gecheckt (ook jij maakt je hier wel eens schuldig aan). Dit is belangrijk voor de uiteindelijke besluitvorming. Je wilt immers goed voor de dag komen.

Ik koos ervoor het simpel doch sexy te houden: shortje, wit shirtje, tijger-bh die zichtbaar was, slippertje, afgemaakt met veren (je bent een hippie of niet). Een laatste blik ik de spiegel zei mij: niets meer aan doen.

Ik liep het terrein nog niet op en dacht: leuk geprobeerd Annie! Ik viel voor mijn gevoel in het niets. Wat een modegeweld!

Als ik jou vraag: wat is mooi? Dan zijn er standaard dingen die we allemaal roepen: De Nachtwacht, een ondergaande zon, de zee. Niemand zegt: Uggs, Croqs of Birkenstocks. Maar hoe kan het dan dat deze zaken hypes worden en wij deze afzichtelijke dingen als hip en mooi gaan beschouwen? Kan iemand mij uitleggen waarom wij kuddedieren hier allemaal aan mee doen? Oh ja, kom niet aan met ‘ze lopen zo lekker’. Mijn tokkiepak zit ook werelds, maar ik zeg het je: die zal het straatbeeld nooit halen. Het is immers geen Roy Donders huispak.

Ik besloot er eens even goed voor te gaan zitten en alle trends tot mij te nemen. Ten eerste, alles wat wel matcht bij elkaar is volgens mij not done. Vroeger kon bijvoorbeeld roze en rood echt niet samen. Maar tegenwoordig kun je alle kleuren door elkaar dragen en zo hard mogelijk vloeken. Het is the shizzle. Croptops kunnen (noemden we vroeger naveltruitjes); of je nu een supersixpack hebt of net bevallen van een tweeling: het MAG!

En als laatste… Marte, jij inspireert mensen. Hippie zijn (of daar een poging toe doen) was er in overdaad! Veren, veren en nog eens veren. Het leek Woodstock wel! Bedankt hiervoor trouwens, nu kon ik mijn in het niet vallende outfit compenseren met de tekst: ik ben een ‘echte’ moderne hippie. En hoppa… Fans!

Ik ben de laatste die zich op dit gebied expert zal noemen. Sterker nog: ik zit op dit moment op mijn balkon met Uggs aan, maar ik heb zeker een liefde voor mode. Ik heb genoten en 1000 nieuwe ideeën opgedaan. Smaken verschillen en dat is maar goed ook.

Wat mij het meeste opviel was dat het meisje met de supersixpack in croptop onzeker om zich heen keek, terwijl de net bevallen moeder een grote mate van zelfverzekerdheid uitstraalde. Ze genoot van elk moment. En dat… Dat maakte dat zij in mijn wereld de allermooiste van de dag was. Feitelijk gaat het niet om wat je draagt, het gaat erom wat je uitdraagt: dat is pas hip en mooi.

Liefs, Annemarie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.