INSPIRATIE

De Filosofie van Annemarie // Project X

roken

Ze kan rustig de strijd aan met Doutzen. In mijn ogen wint ze die met gemak. Ze heeft een innemend karakter met een waanzinnig gevoel voor humor en gok eens? Ze noemt mij een vriendin van haar. We kennen elkaar al jaren en kan ik een leven zonder haar niet voorstellen. Toch heeft ze een ding waar ik stik jaloers op ben: haar bizarre spijsvertering!

Ik zat bij haar op school. Waar ik netjes mijn bammetjes at, schoof zij alle menu’s van de McDonalds gelijktijdig naar binnen. Dat er zoveel in een klein meisje kon, verbaasde mij enorm. We zijn nu jaren en twee kinderen verder en nog steeds eet ze buitensporig veel, heeft ze sportoutfits die ze gebruikt als huispakjes en wat nou zwangerschapsbuikje?

Waarom komt de een aan van het kijken naar een koekje, terwijl Doutzen kindjes baart en 3 dagen laten op de catwalk verschijnt? Waar is de tijd gebleven dat je gewoon een boterham met pindakaas at, je rookte op je werkplek en je kreeftrood uit de zon kwam met de tekst: “Morgen is het bruin”?

Yoga, detox, meditatie, koolhydraten, superfoods, slowjuices, vegan, biologische zonnebrand: help, ik ben de weg kwijt!

Wat is nou werkelijk écht gezond voor lichaam en geest?

Ongeveer een jaar geleden begon ik de strijd met de weegschaal. Inmiddels is deze strijd uitgebreid naar een bredere zoektocht: gezond leven. Ik koos ervoor me te richten op sporten en minimale koolhydraten. Ik heb op geen enkel moment het idee dat ik moest afzien. Ik weigerde wel een ding pertinent af te staan, my guilty pleasure: wijn! Wijn is immers mijn muze voor veel van mijn reeds geschreven blogposts. Kijk, een muze behandel je met alle egards dus als extra accessoire hoorde daar een sigaret bij. Okay, zonder wijn ook. Men kan gerust concluderen: ik rookte als een ketter.

Staat daar nou rookte? Ja, dat staat er! Twee weken geleden was voor mij de maat vol. Na twee avonden in het teken te hebben gezet van mijn muze inclusief overdadige accessoires werd mijn lazy sunday gevuld met de akoestiek van een ordinair rokershoestje. Ik merkte dat ik mijn eigenschap steeds gênanter begon te vinden, bijna asociaal. Helemaal in combinatie met mijn gezondheidsregime. Als je dan als afsluiter van je zondige weekend een date hebt met een totale anti-roker, die speciaal mondwater voor je heeft gekocht, besef je je: de tijd is rijp!

Vaarwel mijn vriend. Ik heb je inzet tijdens mijn afvalobsessie gewaardeerd, dankzij jou kende ik alle roddels op de werkvloer en jij was altijd een goed excuus om die ene knappe man om een vuurtje te vragen. Zoals dat gaat bij accessoires het ene moment ben je in, het volgende moment ben je uit.

Dat stoppen vind ik een fluitje van een cent (zegt zij stoer na twee weken). Ik geloof niet in boeken, acupunctuur, of kauwgom, gewoon cold turkey… Hoppa. Wel is daar dan toch de angst voor de kilo’s. Ik heb immers vrij hard gewerkt ze eraf te krijgen dus mijn sportregiem is weer strak aangetrokken. Je gelooft het bijna niet, maar na mijn workout kan ik gewoon ademhalen! Wie had dat gedacht? 😉

Toch heeft mijn zoektocht naar gezondheid mij verward. Op modernehippies.nl verschijnen regelmatig artikelen over detox, superfoods en yoga. Soms weet ik het allemaal niet meer zo goed. We lijken tegenwoordig obsessief met gezondheid bezig te zijn. De keuze is reuze. Maar welke keuze moet je maken? Voor de een werkt iets, wat voor een ander kansloos is. Tuurlijk is het simpel om te zeggen dat je altijd lief moet zijn voor je lijf, maar die frikandel speciaal is soms zo goddelijk (sorry, vegetariërs!)!!!

Wat kan ik zeggen? Je hebt maar een lijf en daar moet je zuinig op zijn. Ik heb de afgelopen tijd mijn best gedaan en ben blij met het resultaat. Ik merk het aan mijn huid en eigenlijk aan mijn hele gestel (inclusief humeur). Het gaat allang niet meer om kilo’s, het gaat om dat waar jij je goed bij voelt. Niet wat al die health-goeroes je opdragen. Ik wil mezelf geen expert noemen maar Annemarie 2.0 had ik niet willen missen. Ik deed en doe het op mijn manier en wil het maar wat graag maintainen. Maar soms, soms zijn ongezonde gewoontes een heerlijke zonde waarvan we moeten genieten… Uiteraard met mate… Maar zo is het leven bedoelt. In alles moet een balans zitten, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.