INSPIRATIE

De filosofie van Annemarie // The Naked Truth…

truth

Een van mijn besties zei laatst: “Ik moet de perfecte moeder zijn, een glansrijke carrière hebben, een uitdagende minnares zijn, een fantastische echtgenote en voor jullie wil ik er ook nog altijd zijn. Maar soms, soms ben ik geen van allen en wil ik gewoon mijn saaie ik zijn”.

Het blijft lastig. Hoe ver gaan je grenzen? En wanneer overschrijd je ze, terwijl je daar eigenlijk niet achterstaat?

Ik ben Annemarie, 32 en single. Dat hier uitdragen vind ik een ding. Ondanks dat er in 2014 niet gek van op gekeken wordt, merk je toch dat je soms niet helemaal een ‘geslaagd’ onderdeel van de maatschappij bent. Daarnaast, het leven met zijn tweeën is nu eenmaal leuker dan alleen. Dus bij deze nog een openbaring: ja, ik wil een man! Ik wil passioneel, ongecontroleerd en hartstochtelijk verliefd zijn.

Maar ‘Mister Right’ zingt nu eenmaal niet spontaan een serenade onder je balkon, dus hoe vinden we die?

De fase dat ik elke week leuke mensen in de bar ontmoette, ligt achter me. Ook al is het na 18.00 uur altijd het mooie-single-mannen-uurtje bij de AH, ben ik een te grote schijterd iemand aan te spreken. Mochten er nog opties zijn op mijn werk; deze personen kennen mij ook ’s ochtends, waardoor ik van te voren al ben afgeschreven. Tot zover de reallife mogelijkheden, want dan wordt het tijd voor: online daten.

Daar lag voor mij lange tijd een grens. Op de bekende relatie sites is schijnbaar iedereen ‘spontaan’, ‘betrouwbaar’ en ‘avontuurlijk’. Voor iemand die zichzelf creatief met woorden noemt zijn dit soort standaard teksten een absolute dooddoener. Maar om mee te doen aan ‘the love game’ is er maar één optie: contacten leggen! Dus ja jongens, ik ben gezwicht voor online daten! Grens overschrijden deel 1!

Tinder leek me qua laagdrempeligheid perfect. Voor degene die het niet kennen: vleeskeuring op basis van je Facebook profielfoto. Als groentje begon ik aarzelend. Door mijn schrijffetisj moet je wel van goede huizen komen om mij op papier van je waanzinnige karakter te overtuigen. Geef ze een kans, dacht ik. Al snel bleek dat dit fenomeen door veel personen wordt gebruikt voor ‘persoonlijke ontlading’; ze moesten duidelijk lichaamssappen kwijt. DELETE!

Plotseling was er een uitdagend gesprek met dito foto. Het contact hield aan en daar was de vraag: ‘Date?’.

Paniek in de hut! Daten? Hoe deed ik dat ook alweer? Gelukkig kon hij niet op korte termijn, waardoor ik een escaperoute had. Maar de toezegging tot daten was al een overwinning op zich.

Ondertussen werd ik beter en was er nog een aanhouder. Ja, ik had weer toegezegd! Echter stonden zijn voorwaarden mij niet aan. Noem mij ouderwets, maar zijn kant op komen, bij voorkeur bij hem thuis, roept bij mij één ding op. Je mag best moeite voor me doen. Helaas werd mijn nieuwsgierigheid mij de baas, hij bleef boeien. Dus, grens overschrijden deel 2! En dan sta je daar plotseling op je paasbest aan te bellen bij een vreemde voordeur: AWKWARD! Het bleek een succes, totdat ik bij het wegrijden een verkeersbord ramde. Kleinigheidje!

Soms betekent je grenzen overschrijden niet altijd iets negatiefs, alhoewel ik erbij blijf dat ik het thuisgedeelte nooit meer doe. Het zit me dwars dat ik mijn eigen grens heb overschreden.

Mijn conclusie: Dit ben ik. Ik ben soms onuitstaanbaar, heb teveel mening, ben aardslui, hou van een feestje waarbij ik soms de meest gênante dingen uitvreet, ben a-sportief en ik maak van alle situaties een uitdaging. Ik ben avontuur. Het heeft mij ruim 30 jaar gekost om mezelf te overtuigen dat ik de moeite waard ben en ik heb geen 30 jaar de tijd jou daarvan te overtuigen, Mister Right: you are in or you are out! En laten we wel wezen: Ik ben een absolute catch!

Lieve mensen: geef je grenzen aan, wees jezelf en speel geen spelletjes. Het is af en toe niet makkelijk in een wereld, gevuld met waanzinnig leuke en ogenschijnlijke perfecte vrouwen en mannen, maar besef je: er zijn misschien wel miljoenen vrouwen leuker dan dat jij bent, maar dat geldt ook voor die leuke man. Dus als hij het lef heeft voor jou te gaan en vice versa, dan neem je een wereldgok, wat de uitkomst ook is. Niemand is perfect en niemand hoeft perfect te zijn. Laten we heerlijk, eerlijk, ongeremd verliefd zijn met zijn allen. AMEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.