INSPIRATIE

Verbeter de Wereld // De Foodiebag

 

 

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

Foodiebag Cover

Minder vlees eten, minder eten weggooien, wat vaker de fiets pakken… Bewuster omgaan met voeding, millieu en gezondheid is trending! Naar mijn idee een ontzettend goede trend. Steeds meer (jonge) mensen hebben aandacht voor dergelijke onderwerpen en dat is een hoopvolle ontwikkeling. MH Anouk schreef laatst al over Kipster, een initiatief om voedselverspilling tegen te gaan. Aansluitend daarop wil ik jullie deze week kennis laten maken met nog een verdraaid goed initiatief: de Foodiebag.

Letterlijk, want de Foodiebag is een initiatief van ontwerpbureau VerdraaidGoed. De foodiebag is afgeleid van de doggybag, iets wat in Amerika al jaren wordt gebruikt. Het idee daarachter is simpel: wanneer je in een restaurant je bord niet hebt leeggegeten, wordt het overgebleven eten ingepakt en dat kun je mee naar huis nemen. De foodiebag is echter stijlvoller en ook nog marketinggericht.

Foodiebag

Hoe werkt het?

Wanneer je uitgegeten bent, clip je de theelepel aan je bord. Dubbele functionaliteit, want de ober/serveerster weet meteen dat je bent uitgegeten én dat je het overgebleven eten mee naar huis wilt nemen. Het eten wordt in de Foodiebag gedaan en deze wordt weer dichtgeclipt met de theelepel. De Foodiebag kun je vervolgens in de koelkast bewaren en het eten kun je in de Foodiebag opwarmen in de magnetron. Doordat je de theelepel clip kunt blijven gebruiken, zul je waarschijnlijk terug denken aan het restaurant waar die vandaan komt en zo draagt de Foodiebag dus ook nog eens bij aan de marketing van restaurants die de Foodiebag aanbieden. Voor een demonstratie van de Foodiebag kun je het volgende filmpje bekijken.

Voor meer informatie en de kosten van de Foodiebag kun je op de website kijken. Ik vind het in ieder geval een goed idee en ik zal het zeker aanraden bij restaurants. Dus werk je in de horeca, of laat jij ook wel eens eten staan in een restaurant en vind je dat zonde? Schroom dan niet om op de baas of het personeel af te stappen en de Foodiebag te introduceren!

Ken jij al restaurants die de Foodiebag aanbieden? Laat het me dan weten door onder dit bericht te reageren, ik ben benieuwd!

Liefs, Yonna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.