HOTSPOTS

Fijn Plekje // De Kale Man (A’dam)

Ik zit middenin een “voorbereiding voor een detox week”-week. Dit betekent: heel veel smoothies als ontbijt of lunch, met een super gezonde avondmaaltijd. Maar woensdag? Woensdag heb ik vals gespeeld. Ik heb een enorm lange week achter de rug, met werkdagen van gemiddeld 11 uur (staan!) op een dag. Officieel killing. Ik was op. En wat doe je dan? Dan ga je weer “slechter” eten…

Was het niet, dat ik tijdens mijn pauze het artikel van I love health las over “Gezonde vervangers van ‘slecht eten’“, waar onder andere “zelf gesneden friet” bij stond. Ik moest gelijk denken aan “mijn friet man” – nog geen minuutje fietsen van mijn huis in Amsterdam Oost. Ik woon hier inmiddels ongeveer vijf jaar, en hij is mijn absolute lieveling. Waarom? Omdat hij iedere dag zelf zijn patatjes aan het snijden is en z’n patatjes de allerbeste zijn in Amsterdam Oost. Wat zeg ik, misschien wel van Amsterdam. Als het dan een keer “slecht” is, doe het dan “goed” – ja toch?

Snackkraam De Kale Man Amsterdam Oost1
De zelfgesneden patat… Jammie!
Snackkraam De Kale Man Amsterdam Oost2
Ayub – “De Kale Man” & eigenaar 🙂 Zo lief. Maak zeker een praatje met ‘m als je op je patatje wacht, natuurlijk.
Snackkraam De Kale Man Amsterdam Oost3
Bewijs 😉
Snackkraam De Kale Man Amsterdam Oost4
Spreekt voor zich.
Snackkraam De Kale Man Amsterdam Oost5
Het resultaat! Bon appetit 🙂

Ook benieuwd? Hier vind je ‘m:

Snackkraam De Kale Man
Op de hoek van de Celebesstraat en de Javastraat, Amsterdam Oost.

Beetje vaag dus, want een exact adres heeft ‘ie niet. (Om extra duidelijk te zijn: hier). Zoek ‘m op, maak een praatje met de altijd gezellige en lieve Ayub (de eigenaar en dus “De Kale Man”) en… eet (heel erg) smakelijk!