REIZEN

Travel Tips // Curaçao

Je weet wel: de tips die je niet zo snel in het Capitool of de Lonely Planet terugvindt, maar van een local hebt gehoord – of zelf achter bent gekomen omdat je er een tijdje hebt gewoond. De plekjes die net even anders zijn. Daar maken wij lijsten van en delen deze met jou. Zodat jij er op vakantie ook van kan genieten.

We starten met een kleine lijst voor Curaçao – het heerlijk tropische eiland, waar ik onlangs naartoe ben gegaan.

Zwemmen met schildpadden bij Playa Lagun

Het strand heeft een lokale sfeer, is gratis en staat bekend om het strand waar je met schildpadden kunt zwemmen. Veel mensen rennen direct de zee in, op zoek naar de schitterende beestjes, maar komen veelal teleurgesteld terug op het strand. De truc? Blijf rustig kijken op het strand, totdat je een kopje naar boven ziet komen – ze moeten immers altijd wel even naar boven komen om adem te halen. Vervolgens zwem je er naartoe. Aanrader: ga in de ochtend.

Er zijn twee strandtenten, waarvan de eerste (Discover Diving & Restaurant) een ultiem relaxt strandtentje is. Ze geven er o.a. “All you can eat BBQ’s” op woensdag en zaterdag.

Curacao - Playa Lagun

Snorkelen/duiken bij de Tugboat (Playa Caracasbaai)

Het strand is niet optimaal bij Playa Caracasbaai, maar je komt hier dan ook niet om op het strand te liggen. Bij Playa Caracasbaai ga je namelijk snorkelen/duiken bij de Tugboat. Het is meer dan 25 jaar geleden dat het bootje is gezonken, waardoor er koraal is gaan groeien en veel vissen zwemmen. De boot ligt op 5 meter diepte en is zowel populair onder duikers als snorkelaars.

Curacao - Tugboat

Eten bij Plasa Bieu (Willemstad)
Het concept is simpel: een grote eetschuur met een aantal keukens op een rij met verschillende lokale restaurantjes. Wat kun je er allemaal eten? Voornamelijk lokaal eten zoals stoba (stoofvlees), galina di smor (gestoofde kip), vissoep, Kabritu (geit), enzovoort. Lokaal Curaçaos eten op zijn best. Voor de prijs moet je het al helemaal niet laten. Je vindt Plasa Bieu in Punda (Willemstad).

Plasa Bieu

Kiten, surfen, chillen en BBQ-en bij St. Joris Baai

St. Joris Baai is geen strand zoals je die op de plaatjes ziet: het is er ruig en er staat vaak veel wind, waardoor je er veel wind- en kitesurfers vindt. Het is de enige plek op Curaçao waar je dit kunt doen, waardoor de sfeer uniek is. St. Joris Baai is zeker een plek waar niet iedere toerist heen zal gaan. Als je rondrijdt vind je er een creatieve hut, waar iedereen kan chillen en zelf een barbecue kan organiseren.

Curacao - St

“Aaah!” bij Playa Forti

Hier ga je niet op het strand liggen en een boekje lezen. Je gaat naar Playa Forti met één doel: van de rots springen (op eigen risico!). Een rots van zeker 9 meter hoog. Zorgt gegarandeerd voor een adrenaline kick (jaja, that’s me op de foto!). YOLO! Maar wees voorzichtig.

playa forti

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.