KUNST & CULTUUR

Voor in Huis // Kunst van Casa Bali

Casa Bali koeienschedels kunst interieur1

Enkele maanden geleden schreef ik al eens over de te gekke webshop Casa Bali. In die blogpost vertelde ik, dat ik aan het wachten was op een koeienschedel die geleverd moest worden. Voor alle (mede-)dierenliefhebbers: deze dieren zijn niet gedood voor het maken van dit kunstobject – het is restafval. Een tijdje geleden was het zover, en inmiddels hangt de koeienschedel in m’n woonkamer. Het is echt een kunstwerk in de kamer en dit deel ik dan ook graag met jullie.

Ik kreeg op Twitter en Instagram al enkele vragen: “is ‘ie in het echt net zo mooi?”. Ehh, JA! Hij is eigenlijk nóg mooier!

Ik heb uiteindelijk met de eigenaresse van Casa Bali afgesproken om de koeienschedels in het echt te bekijken. Dit vond ik extra prettig. Online twijfelde ik namelijk nog tussen de draak of de ganesha. Ter plekke verschilden de schedels ook nog erg van elkaar. Uiteindelijk werd het dus een heel andere schedel: de lotus!

En vooruit: dan laat ik jullie gelijk wat meer foto’s zien van mijn woonkamer:

Casa Bali koeienschedels kunst interieur2

Casa Bali koeienschedels kunst interieur3
Daar hangt ‘ie! Onze nieuwe trots in huis.
Casa Bali koeienschedels kunst interieur4
Ik ben gek op “je huis persoonlijk maken”. Zo hangt de hal in mijn huis vol met foto’s, heb ik een deur waar mensen altijd een zinnetje, woord of tekening op mogen achterlaten, en heb ik deze ‘simpele’ muur met touwtje en lievelingskaarten met persoonlijke berichten. Ik ben er nog steeds helemaal gek op.
Casa Bali koeienschedels kunst interieur5
Deze aardappelkistjes stonden vorig jaar in de tuin van mijn vriend. Toen we gingen samenwonen, hebben we de kistjes meegenomen en inmiddels dienen ze als TV-meubel. De lamp rechts heb ik vorige week zelf gemaakt, zoals je ook wel hebt kunnen zien op Instagram.
Casa Bali koeienschedels kunst interieur6
Deze filmposter komt oorspronkelijk uit de jaren ’70 en heeft mijn vader in Parijs gekocht. Ik heb de poster enkele jaren geleden van hem gekregen, en hij hangt sindsdien vol trots in mijn huis.
Het tafeltje links is van de opa van mijn schoonmoeder geweest (dus heel, heel oud). Een prachtig tafeltje, die binnenkort waarschijnlijk een kleurtje gaat krijgen.

Ik houd me de laatste tijd steeds meer bezig met interieur, en merk dat ik het waanzinnig leuk vind. Zo vond ik laatst op straat zomaar een te gekke stoel en krijtbord, en ga ik daar ook nog allemaal leuke dingen mee doen. Benieuwd wat het gaat worden? Volg me dan op Instagram (@mh_marte), waar je een iets persoonlijker kijkje in m’n leven krijgt.

Goed nieuws voor de mensen die naar de Moderne Hippies Markt komen op 23 februari: Casa Bali zal hier dan ook zijn. Naast de koeienschedels hebben ze natuurlijk nog veel meer te gekke dingen, dus neem zeker even een kijkje bij hun marktkraam. Kan je niet wachten? Neem dan eens een kijkje in de webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.