De Rewild Your Life 30-Day Challenge

IMG_4356

Ik kom veel te weinig buiten. Ik weet van mezelf dat ik 80 x meer energie zou krijgen als ik meer buiten zou zijn, maar het veelal droevige weer in Nederland weerhoudt me vaak van een “lekkere wandeling”. Wat is daar nou lekker aan? Denk ik dan. Zeker in Amsterdam, waar een portie mooie natuur ook niet echt in de buurt te vinden is… Ik romantiseer tropische eilandjes en blote voetjes met warm weer zo erg, dat ik de schoonheid in ons koude kikkerlandje soms maar moeilijk kan vinden. En ik wil dit heel graag anders zien bij mezelf.

Dus wat doe je dan? Dan doe je mee met de Rewild Your Life Challenge! Het doel van de challenge? 30 dagen lang iedere dag minimaal 30 minuten buiten – in de natuur – spenderen. Apparatuur is verboden als bezigheidstherapie. Je mag alleen wel vastleggen waar je bent of wat je doet, zodat je dit ook weer kunt delen in hun community. “Helping people connect to their inner wildness since 2011″ – I love it!

Via de Facebookpagina krijg je updates over de uitdaging van de dag, maar je kunt ook een e-book kopen waar de complete challenge is gebundeld.

Zoals meerdere challenges: easier said than done. Maar ik heb er zin in! Want ik weet nu al dat ik me er lekkerder door ga voelen en op zoek moet gaan naar de schoonheid van de kou, de schoonheid van regen, en vooral op zoek moet gaan naar de schoonheid van de natuur in de grote stad. Fuck de eerste van de maand: ik begin vandaag al.

En iedere dag geef ik jullie een update via deze site.

Get outside. Be wild. Feel better.

Wie doet er met me mee?

Liefs, Marte

PS Bovenstaande foto maakte ik in het bos van Bilthoven, waar ik maximaal 2 keer per jaar kom. Time for change!

Thanks Lizzy van 5AM Sunrises voor de inspiratie!

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

12 reacties

Daphne -

Awesome, count me in. Ik vind het heerlijk om door het bos te wandelen en die heerlijke, typische boslucht op te snuiven. Of uitwaaien op het strand. Of fietsen (bij voorkeur met wind mee) over de dijken. En dat doe ik, net als veel anderen, veel te weinig. Dertig dagen lijkt me inderdaad een challenge!
Wandelschoenen aan, en gaan!

Marte

Marte -

Zeker een challenge! Super leuk dat je meedoet. Ieder opdrachtje is ook zo origineel en helpt je echt naar buiten te ‘moeten’ en creatief te zijn!

marijksels -

JAAAA!!!! Ik doe mee!

Marte

Marte -

JAAAAA wat super super leuk!!!

Suzanne -

Wat tof dat je dit doet. Ik moet van mezelf ook meer naar buiten :-)
Vorige week begonnen bij mijn nieuwe werk en uit gewoonte ging ik weer met de auto.
Gisteren de banden van mijn fiets opgepompt daarnet naar het werk gefietst met de stopwatch aan op mijn telefoon om te kijken hoever het is. Het is maar 20 minuten fietsen dus vanaf nu elke dag met de fiets en een stukje door het bos. Hi nature!

Marte

Marte -

Jaa, dat is zo goed van en voor je!! Slim!

Diana -

Jaaa ik doe mee!! Met m’n hondje 😀 Als je zin hebt om haar eens samen in het Vondelpark/Amsterdamse Bos uit te laten laat maar weten! Ik ben vanaf maandag weer een maand in Amsti iig voor ik naar Indo ga 😀
Je hebt wel het goede moment gekozen hè, nu het weer lekker weer wordt 😉

Marte

Marte -

Haha, bijzonder onbewust gekozen 😉
Wat een lief aanbod! Dat wil ik wel!

Charlotte -

Genius!!! Wat een leuke. Leuk dat je het doet. Ben benieuwd naar je updates!
Krijg er al kriebels van -oh mijn god hoe doe ik dat met werk bla bla- maar juist daarom voor mij ook een goede uitdaging om eens aan te gaan, haha

Marte

Marte -

Haha! Ik snap je!
Ik probeer het ook te gaan doen in de lunchpauzes, voor of na werktijden. Zeker een uitdaging!
Morgen staat dag 1 online!

Comments are closed.