DAGBOEK

De stem van een Moderne Hippie

Afgelopen maandag legde ik voor even mijn schrijfpen neer en waande ik mijzelf in een compleet nieuwe wereld. Voor een avond kreeg een moderne hippie een stem. Dit keer niet via het geweldige YouTube-kanaal van onze opperhippie Zoë, maar tijdens een uitzending bij de lokale omroep van Radio Aalsmeer.

In het Uur van Puur ondervraagt duizendpoot Anna-Maria Giannattasio charismatische gasten naar hun ervaringen op social gebied. In de twee jaar dat de rubriek bestaat, zijn er al vele interessante gasten overhoord: van een paardenfluisteraar tot aan Marnix Pauwels van het boek ‘Vrij’. En na de uitzending kon ik als ‘Moderne Hippie’ ook aan het rijtje worden toegevoegd.

Naar aanleiding van mijn artikel ‘Eye See You’ dat ik eerder deze maand schreef voor Moderne Hippies, ging ik het gesprek aan met Anna-Maria. Ik vertelde over mijn wereldreis, hoe we meer contact met elkaar kunnen maken en hoe ik een Moderne Hippie zie. Ik biechtte op een hekel te hebben aan de snelheid van commercie en Twitter. En raadde haar aan om drie pagina’s zeker te volgen:

1. The Cycling Dutchman. Avontuurlijker dan dit bestaat niet: twee jaar lang om de wereld fietsen in je eentje. Rick Creemers doet het en hoe! Binnenkort vertrekt hij richting Antarctica om daar 200 meter te fietsen en daarmee een record binnen het Guinness Book of Records te bemachtigen. Hij heeft nog een halfjaar om via Afrika naar de Domtoren in Utrecht af te reizen, waar zijn avontuur ooit begon. En tot die tijd kunnen wij hem volgen via zijn online track systeem.

2. De Nieuwe Meiden. Deze meiden weten keer op keer een gevoelige snaar te raken door vanuit hun diepste gevoel de lezer te raken. Deze nieuwe meiden zijn mijn wekelijkse portie inspiratie en energie. Zij laten mij zweven, maar weten mij ook te gronden. De juiste balans dus!

3. The sea is my cup of tea. Een pagina dat ik met veel liefde volg. Niet alleen omdat toffe founder Iris ook onderdeel uitmaakt van de Moderne Hippies community, maar vooral omdat wij dezelfde passie voor reizen, yoga en creatief bezig zijn delen. Door Iris’ zomerse en diepzinnige kijk op de wereld, vergeet ik voor even de Nederlandse winter en maakt mijn hoofd meteen nieuwe reisplannen.

Processed with VSCO with f1 preset
Fotografie: Liza van Hal

Radio is geen radio zonder muziek, vind ik. En daarom deelde ik ook een paar liedjes die mijn hart doen lachen en huilen:

Neil Young – Old Man. Een liedje dat ik samen met mijn vader deel. Niet omdat het een oude man is, integendeel: omdat muziek een passie is die mijn vader en ik iedere dag delen. We delen samen een Spotify-account en beleven muziek op precies dezelfde manier. Dit liedje gaf mij inspiratie om het artikel ‘Eye See You’ te schrijven.

Ben Howard – Keep Your Head Up. Mijn mantra. Ik neem alles om mij heen waar en sla ook alles in mijn hoofd op. Vermoeiend en verrijkend tegelijkertijd. Dit liedje leert mij optimistisch aan de dag te beginnen en haalt mij voor even uit mijn gedachtenspinsels. Daarbij vertelt het ook precies mijn gevoel nadat ik terugkwam van mijn wereldreis.

Wende Sneijders – Vrij me. Yes, mijn Wende is terug! Dit integere lied maakt mij verdrietig en geeft mij hoop tegelijkertijd. Precies zoals ik mijn dagen soms kan ervaren. Het geeft mij kracht liederen als dit aan te horen: het geeft mij het gevoel van onderlinge verbinding. Dat ik niet de enige ben die soms zwaar naar het leven kan kijken. Daarnaast betovert Wende mij wederom met haar wonderlijke taalspel.

Dotan – Hungry. We zijn allemaal weleens hongerig naar iemand. Zo ook ik. Ik heb dit lied helemaal grijs gedraaid toen mijn toenmalige vriendje op wereldreis ging en ik hem pas veel later kon nareizen. De tempo van dit lied beschrijft hoe snel wij mens soms snakken naar innige liefde bij gebrek daaraan.

Heb ik je opgewarmd voor het beluisteren van de hele uitzending? Luister het fragment dan hier.

Lees ook:

Dit artikel is geschreven door Xantoucha, waarin zij meer draagvlak wilt creëren voor diepzinnig denken en beleven. Dit wilt zij vooral bereiken via schrijven, maar geeft andere media ook een kans. Zolang zij maar zichzelf kan zijn. Nieuwsgierig naar haar artikelen? Bekijk haar profiel en laat vooral even weten wat je ervan vindt!