HOTSPOTS

Fijn Plekje // De Tafel van 18 (A’dam)

Zoals misschien wel uit mijn posts blijkt, houd ik van koken en lekker eten. Maar bakken maakt me echt gelukkig – ook al klink ik nu als een huisvrouw van zo’n jaren ’50 -reclameposter. Ik kan er niks aan doen. Als ik blij ben bak ik, als ik verdrietig ben bak ik, maar ook wanneer ik me niet kan concentreren op m’n scriptie of als ik uren met een goed vriendinnetje in Italië skype. Maar hoe meer ik me verdiep in het prachtige bak-vak, des te vaker moet ik op zoek naar vreemde meelsoorten, spuitzakken met nét een ander tuutje of naar originele versiering. Ja ja, de problemen van een keukenprinses….

Met dit in je achterhoofd begrijp je misschien waarom ik zaterdag, toen ik over de Haarlemmerdijk liep, als een magneet naar De Tafel van 18 werd getrokken. Dit is namelijk het walhalla voor de bakfanaat. Tientallen potjes versiering in alle kleuren van de regenboog, allerlei soorten cupcakevormpjes, bakvormen, meelsoorten waar ik het bestaan nog niet van wist, versiering van eetpapier, marsepeinen figuurtjes… Aaaaah! Haha. Geweldig!

De winkel is een dependance van de gelijknamige zaak in Utrecht, waar het allemaal begonnen is. Petra Achtien heeft dit taartenparadijsje van de grond gestampt en het tot een waar begrip gemaakt in Utrecht. En gelukkig kunnen we in Amsterdam dus sinds een half jaar ook genieten van haar passie voor taart. In Utrecht kun je heerlijke taarten kopen, in Amsterdam moeten we het voorlopig met cupcakes doen. Die moest ik natuurlijk even proeven… en ze waren erg goed – hoe fantastisch chemisch ze er ook uitzagen.

Heerlijke winkel dus; als je van bakken houdt, als je iemand zoals ik blij wilt maken of als je trek hebt in zo’n cupcake.

Amsterdam
Haarlemmerdijk 97, Amsterdam

Utrecht
Burgemeester Reigerstraat 33, Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.