HEALTH & WELLNESS, NON NEW-AGEY SPIRITUALITEIT

Debbie: “Etherische oliën hielpen me van mijn lichamelijke klachten af”

Belangrijk! Dit is de persoonlijke ervaring van Debbie. Wij zijn geen dokters. Bezoek bij serieuze klachten altijd een arts.

Op het moment dat Debbie etherische oliën ontdekte, stond haar leven op z’n kop. Na jarenlang medicijnen slikken, verdwenen eindelijk haar lichamelijke klachten en de pijn. Een nieuwe wereld ging voor haar open. Ze zegde haar internationale baan op en concentreert zich nu enkel op haar gezin, haar gezondheid en de oliën. Als we het hebben over moderne hippies…

Ziekte van Hodgkin

“Ik heb heel lang lichamelijke klachten gehad, langetermijngevolgen van succesvolle behandelingen tegen de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker), die ik kreeg toen ik 18 jaar was. Ondanks yoga en heel goed letten op wat ik at, had ik toch nog regelmatig veel pijn. Ik had artrose in meerdere gewrichten en een traag werkende schildklier.” Via een collega van haar man kwam Debbie in contact met etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd). Na jarenlang pijnstillers geslikt te hebben, besloot ze om het eens via de natuurlijke weg te proberen. Baadt het niet, schaadt het niet, dacht ze.

Bloedbeeld

Binnen drie maanden was ze van de pijnstillers af en nu, ruim anderhalf jaar later, heeft ze helemaal geen last meer van artrose. Tegen de trage schildklier kon ze ook medicijnen krijgen van de internist, maar eerst wilde ze het proberen met de oliën. “Ik heb een speciale blend gebruikt, die gericht is op het optimaliseren van de schildklier. Ik begon me al snel veel beter te voelen, maar ook het bloedbeeld liet het zien: de waardes waren weer zo goed als normaal. Dit op een document van de arts te zien, voelde echt als een bevestiging.” Door deze openbaring ging Debbie zich steeds verder verdiepen in de werking van etherische oliën. Ze kwam erachter dat ze bij heel veel problemen ondersteuning kunnen bieden of zelfs de oplossing ervoor zijn.

Kracht van de natuur

Etherische oliën zijn geconcentreerde planten- of bloemenextracten, verkregen door stoomdistillatie of koude persing. Hierdoor zijn de oliën veel krachtiger dan de plantaardige producten waaruit ze gewonnen zijn. “We zijn tegenwoordig zo ver verwijderd van de natuur, dat we soms vergeten hoe zij ons kan ondersteunen. Natuurlijk zijn de oliën geen wondermiddel, maar ze zijn wel heel goed voor ons. Niet alleen voor onze lichamelijke, maar zeker ook voor onze mentale gezondheid.”

Sommige oliën helpen tegen stress en faalangst en ondersteunen bij ADHD en ADD. Andere gaan huidaandoeningen, zoals eczeem en littekens, tegen. Er zijn oliën die wonderen doen voor je haar. Ook zijn er melanges die het spirituele bewustzijn verhogen. Of, iets heel anders, gebruik ze als het perfecte natuurlijke schoonmaakmiddel voor in huis!

Je kunt de oliën inhaleren, aanbrengen op de huid of verdampen in de ruimte met behulp van een diffuser. De oliën hebben binnen 20 seconden je limbisch systeem bereikt (de plek in je hersenen waar veel emoties worden beheerd), in 2 minuten zijn ze door je huid opgenomen en in 20 minuten door je hele lichaam.

exif_temp_image (1)

Geen troep

Debbie gebruikt de etherische oliën van het merk Young Living: een eerlijk merk zonder chemische troep, ontwikkeld door Donald Gary Young (1949-2018). Deze arts was enorm geïntrigeerd door het gebruik van zoveel chemische medicijnen in de medische wereld en vroeg zich af waarom er niet meer gebruik werd gemaakt van de krachten van de natuur. Hij deed jarenlang onderzoek naar het gebruik van etherische oliën. In 1998 volbracht hij, in zijn huis, zijn eerste distillatieproces. Uiteindelijk werd hij een expert in de chemie van etherische oliën en heeft hij zijn werkplek uitgebreid tot boerderijen over de hele wereld.

moderne hippies etherische olien -1-3

moderne hippies etherische olien -1-2

Minerale make-up

Sinds kort is Young Living uitgebreid met een natuurlijke cosmeticalijn: Savvy Minerals. Savvy betekent gezond verstand. “En gebruik dat ook alsjeblieft! Het is namelijk echt shockerend hoeveel troep wij als vrouwen dagelijks op ons gezicht smeren. Deze minerale make-up lijn is volledig opgebouwd uit etherische oliën en andere veilige ingrediënten. Na de eerste schok heb ik meteen al mijn chemische make-up de deur uit gedaan en vervangen door de natuurlijke variant.”

Moderne Hippies proof

Donald Gary Young bezocht elke farm persoonlijk, om er zeker van te zijn dat de werknemers eerlijk worden behandeld en dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij het kweken van de gewassen. Dat betekent dus wel dat het soms voorkomt dat een bepaalde olie niet op voorraad is omdat de oogst mislukt is. Maar ook dát is de natuur.

Young Living is een van de weinige bedrijven die ook echt toelaat om te mogen kijken in hun keuken. Ze zijn transparant in iedere stap van het productieproces. Daarnaast beheert Young Living ook de Young Living Foundation, waarmee zij investeren in het verbeteren van de leefomstandigheden van arme gezinnen in onder andere Ecuador, Kroatië en Uganda.

Ook zijn alle producten dierproefvrij en vegan. Alleen de lipsticks van Savvy Minerals bevatten bijenwas – die wel op een diervriendelijke manier is verkregen.

exif_temp_image 2

Debbie’s favorite

“In het begin duizelde het me van alle oliën, maar al snel merkte ik dat per situatie en periode een andere olie bovenaan staat. Maar mijn ultieme favoriet is toch wel de Frankinsence olie. Van de Savvy Minerals ben ik verslaafd aan de foundation en blush. In het begin moest ik enorm wennen aan de poedervorm van de foundation en zat echt alles onder. Inmiddels ben ik eraan gewend en helemaal blij met mijn fluweelzachte huidje. Maar niet zo blij als ik ben met mijn pijnvrije leven!”

Foto: Ruben Hehanussa
Foto: Ruben Hehanussa

Liefs, Suus
Foto’s: Young Living, tenzij anders vermeld

Debbie is getrouwd en trotse moeder van twee kids. Ze geniet met haar gezinnetje volop van het leven, samen met hun metgezellen: twee geweldige Maine Coons. Debbie gelooft in de kracht van natuurlijke producten en denkt dat de indianen heel goed door hadden wat de natuur aan heilzame producten op Moeder Aarde laat groeien. Debbie is zelf nog bezig met ontdekken wat wel en wat niet werkt (“Ook dat wil ik jullie niet onthouden, want puur betekent ook eerlijk!”). Ze neemt jullie graag mee op haar avontuur in de wereld van de etherische oliën. Heb je vragen, stuur haar dan een berichtje: debbie@mineralmakeup.nl.

Je kunt Debbie volgen op haar site en op Facebook en Suus op haar Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.