HOTSPOTS

Fijn Plekje // Delight Yoga Amsterdam

Delight Yoga Amsterdam2

Om de één of andere reden denken mensen altijd dat ik een groot fan ben van de films van Wes Anderson. Ergens kan ik me wel voorstellen waarom, maar het tegendeel is waar: zijn concepten kan ik nog wel waarderen, maar ik kan geen enkele verbinding maken met zijn films. En eigenlijk geldt precies hetzelfde voor mij & yoga. Het idee van yoga spreekt me heel erg aan (en nee, niet omdat ik graag quasi-spiritueel doe met een tulband om): de meeste sporten heb ik altijd te competitief en te ‘agressief’ gevonden, dus een bewegingsvorm die uitgaat van rust en het innerlijk in plaats van uiterlijk welzijn is een welkome gedachte. Maar helaas botert het niet tussen yoga en mij.
Eigenlijk kan ik niet precies uitleggen waarom niet. Als ik zeg dat het is omdat ik geen enkele progressie lijk te maken, is het standaard antwoord natuurlijk dat het daar ook niet om gáát. Nou, ik snap heus dat ik mezelf qua lenigheid enzo niet hoef te vergelijken met de leraressen, die aan het woord ‘slangenmens’ een geheel nieuwe betekenis geven. Maar na langere tijd (en ja, ik heb het echt ooit meer dan een jaar volgehouden, hoewel dat stiekem was omdat ik de meditatie aan het einde van de les zo fijn vond*) zou je toch weleens wat van de benefits willen voelen. Eerlijk: ik voel me nog meer mindful in mijn wekelijkse bodyshape-les, want daar zijn de pasjes zo’n no-brainer dat ik mijn hersens echt even vakantie kan geven.

Delight Yoga Amsterdam4

Goed. Maar stiekem kan ik het om de zoveel tijd toch niet laten om toch weer eens ergens een les te volgen, in de hoop dat het deze keer helemaal goedkomt tussen yoga en mij. En laat er nu net een nieuwe vestiging van Delight Yoga bij mij om de hoek zijn geopend, op de De Clerqstraat! Die moest ik naturlijk wel even uitchecken, en zo boekte ik deze week een les Yoga Basics.
First things first: de studio is prachtig, met een inrichting die er op onnavolgbare wijze in slaagt om zowel minimalisme als gezelligheid uit te stralen: veel oud hout, een leren bank, prachtige ronde spiegels, bloemen en kaarsen. En waar ik bij binnenkomst verwachtte enigszins geïntimideerd te raken door de hipheid van de clientele, werd ik prettig verrast door de diversiteit aan mensen: jong, oud, dik, dun, mannen en vrouwen. Iedereen is hier duidelijk welkom.

Delight Yoga Amsterdam1

En dan de les. We begonnen heel rustig, wat erg fijn was. Net toen ik echter begon te denken dat dit misschien toch de les was geweest waarop ik mijn hele leven had gewacht, begon het, voor een les die Yoga Basics heet, toch best pittig te worden. Ondanks trillende ledematen, zweten en het hardnekkige idee dat ik niet alleen niet vooruit was gegaan sinds mijn laatste les yoga, maar zelfs een actieve regressie had meegemaakt (met weemoed denk ik eraan hoe makkelijk ik als kind een kaars of een brug maakte), was het echter toch echt een fijne ervaring. Ik ga zeker nog vaker naar Delight Yoga! Al was het alleen maar voor de fijne atmosfeer, lieve mensen en het feit dat ze er een aantal van mijn favoriete dingen verkopen (Pukka-thee, Nag Champa-wierook en heerlijke huidproducten – de whipped body butter met Japanse plum is to die for) 😉

Delight Yoga Amsterdam3

Nieuwsgierig? Check dan gauw de site van Delight Yoga of hun Facebook, en schrijf je in!

* Totdat ik op het geniale idee kwam dat ik dan ook gewoon meditatieles kon volgen. Die wordt gelukkig ook gegeven bij Delight Yoga! Ik ging vandaag om 8.15 en het was een heerlijke manier van de dag beginnen. Ik ben toch meer een mind-expansion kind of girl, geloof ik 😉

– xx – Liselore

In dit artikel is sprake van een review. Lees de disclaimer.