HOTSPOTS

Fijn Plekje // De Pizzabakkers (A’dam)

 

 

 

 

 

Pizza: één van Italië’s beste exportproducten. Het lijkt zo simpel; een beetje deeg, wat tomatensaus en mozzarella, in de oven ermee en klaar is kees. Toch zijn er maar weinig restaurants in Amsterdam te vinden, waar de pizzabakker dit simpel ogende concept écht begrepen heeft. Van dikke, Amerikaanse bodems tot oude kaas in plaats van mozzarella als basis – af en toe zijn de pizza’s in deze stad om te huilen. Voor iedereen die dit probleem kent en verlangt in dit koude land te kunnen genieten van zo’n echte, zonnige, pure Napolitaanse pizza: de verlossing is nabij!

Ik presenteer jullie, voor wie het natuurlijk nog niet kende, De Pizzabakkers. Geen plek in Amsterdam waar je lekkerdere pizza’s kunt krijgen. De pizzabakker legt hier op de heerlijk dunne bodem goede, regionale ingrediënten die samen voor een geweldig smakenpalet zorgen. Even in de authentieke Italiaanse houtoven ermee, waardoor de bodem heerlijk krokant wordt en… rijp voor de maag van de fijnproever! Met elke hap waan je je in het warme Campanië, waar de pizza oorspronkelijk vandaan komt.

Ik kan maar één ding zeggen: uitproberen die hap! De Pizzabakkers zitten op de Overtoom, de Haarlemmerdijk, en op de Plantage Kerklaan (Amsterdam). Op die laatste locatie is elke woensdag in samenwerking met het nabijgelegen filmhuis Kriterion ‘Film e Pizza’ te krijgen voor maar 13 euro. Verder kun je bij alle Pizzabakkers zowel op locatie pizza (of iets anders heerlijks) eten als de pizza halen om thuis op de bank op te peuzelen. En goed nieuws voor mensen uit Haarlem: De Pizzabakkers openen daar binnenkort ook hun deuren. Poe, nu ik er zo over schrijf… ik weet wel wat ik ga doen vanavond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.