HOTSPOTS

Fijn Plekje // Dépôt by Johnny at the Spot (A’dam)

Depot Johnny At The Spot Moderne Hippies blogpost1

Iedereen die voor het eerst bij mij thuis komt, wijst me altijd op de leuke winkel aan het eind van mijn straat; Johnny at the Spot. Nou kan ik je vertellen, die was eigenlijk helemaal niet zo leuk. Na aandringen van menig vriend/vriendin ben ik er vorige maand maar eens een kijkje gaan nemen, maar ik vond er niks aan. Waarom ik er dan toch over schrijf? Juist vanwege het woordje “was”.

Op 1 februari heropende Johnny at the Spot onder de nieuwe naam Dépôt by Johnny at the Spot. Toegegeven, dat is een onnodig lange naam voor een winkel. Maar wat een verbetering. Ik keek mijn ogen uit. Bij binnenkomst trof ik de grappigste accessoires aan; van vreemde mokken tot kettingen met revolvers.

Depot Johnny At The Spot Moderne Hippies blogpost2

Niet alleen verkopen ze plotseling handige maar grappige details voor in huis, ook is de winkel inmiddels twee keer zo groot. Kleding blijven ze ook gewoon verkopen en naar mijn idee is ook het inkoopbeleid drastisch veranderd. Na de heropening kreeg ik ineens een angstaanjagende drang om mijn pinpas te plunderen! Qua kleding moet je denken aan Deense merken als Minimum en Modström,  maar ook hangen er items van Maison Scotch en het minder bekende Alternative. Bovendien vond ik in een hoekje een lijstje met veren; lekker hippie-proof dus 😉

Depot Johnny At The Spot Moderne Hippies blogpost3

Zoals je begrijpt ben ik inmiddels trots dat deze winkel zich in mijn straat bevindt. Mijn volgende bezoek die me op deze hotspot gaat wijzen is in ieder geval te laat; ik ken hem al.

Dépôt by Johnny at the Spot
Jan Pieter Heijestraat 94, Amsterdam (bekijk op Google Maps)
Bekijk de openingstijden op de website.