ETEN

Recept: Juice // Appel, Komkommer & Gember

detox juice ilovehealth.nl

Eerder dit jaar deed ik een driedaagse detox kuur. In deze drie dagen maakte ik zelf heerlijke verse sapjes met mijn sapcentrifuge en blender – aan de hand van de Juice Master app. Voordeel van zo’n detox is dat je je lichaam in een paar dagen opschoont en een frisse boost geeft. Je voelt je erna veel energieker. Drie dagen lang op alleen sapjes leven kan best pittig zijn, daarom is het ook een goede optie om dagelijks één groene smoothie of juice te drinken. Ik probeer dit ook dagelijks te doen. Eén van de sapjes die ik regelmatig drink is een detox juice die ik tijdens het kuurtje ook dronk.

Waarom is deze detox juice zo gezond?

De juice zit tjokvol vitamines, waaronder A, diverse B’s, C en E. Verder zit er veel calcium, ijzer, magnesium, betacaroteen en folium zuur in. Appel en komkommer hebben een vocht afdrijvend effect waardoor het makkelijker is om de afvalstoffen af te voeren. Gember staat bekend als natuurlijk antibioticum en heeft een antibacteriële werking. Citroen zorgt op haar beurt weer voor het verwijderen van schadelijke bacteriën uit de darmen en voor een schone lever en nieren.

Ingrediënten detox juice

  • 1 appel
  • ½ komkommer
  • 1 cm gember
  • 2,5 cm citroen
  • Handje spinazie

Optioneel: Halve tot hele banaan om het zoeter te maken. Ik geef toe, deze detox juice is namelijk een zure rakker!

Bereiding detox juice

Gebruik je sapcentrifuge of (slow)juicer. Begin met een (halve) appel en doe vervolgens de andere ingrediënten in de juicer. Sluit weer af met een (halve) appel.

Als je een (halve) banaan toevoegt, moet je dit tot slot met een staafmixer of blender door de juice mixen. Niet door je juicer! Dat gaat niet.

Enjoy en detoxen maar!

Meer healthy food tips vind je op mijn eigen website I Love Health.

Liefs, Daisy