De winter is aantocht, dus onze huidjes kunnen wel weer wat extra verzorging gebruiken! Wist je dat je een fijne gezichtsscrub gewoon kunt maken met een paar ingrediënten uit je keuken? Lekker natuurlijk, zonder giftige chemische stoffen én zelfgemaakt. Hoe fijn is dat? Dus get your scrub on! Pak een leeg jampotje en lees in de volgende vier stappen hoe je je eigen natuurlijke scrub maakt.

Processed with VSCO with a9 preset

1. Kies een basis

Wat je als basis kiest, ligt helemaal aan wat voor een scrub je wilt. Zout is bijvoorbeeld een goede optie voor een lichaamsscrub en suiker is wat zachter, dus dat past weer beter bij de gevoelige huid.

Ik koos voor een combinatie van havermout en koffie. Havermout is niet alleen ontzettend gezond voor je lichaam, maar ook voor je gezicht! Het voedt de huid, vermindert rimpels én reinigt je poriën. Het gebruik van koffie voor je huid was nieuw voor mij, maar blijkt perfect te zijn voor de gevoelige huid. Het neutraliseert schadelijke effecten van buitenaf én gaat vroegtijdige veroudering van de huid tegen.

Processed with VSCO with a9 preset

2. Voeg een theelepel gedroogde bloemen toe

Ik koos voor gedroogde rozenblaadjes, omdat deze zorgen voor een kalmerende werking, ze ontstekingen tegengaan en daarnaast natuurlijk erg lekker ruiken!

Processed with VSCO with a7 preset

3. Voeg olie toe voor verzachting

Wist je dat olijfolie, kokosnootolie en amandelolie supergoed voor je huid zijn? Grote kans dat je deze al in je keukenkastje hebt staan. Ik koos voor amandelolie, voor een gladde en goede hydratatie. Zorg dat de scrub niet te droog is, dus voeg zoveel toe als je wilt.

Processed with VSCO with a9 preset

4. Kies een geur

Welke essentiële olie je gebruikt als geur, ligt helemaal aan je eigen smaak. Je kunt bijvoorbeeld denken aan lavendel-, citroen- of kokosolie. Ik koos voor een combinatie van rozenolie en yllang. Yllang olie schijnt naast een rustgevende, reinigende werking ook een energieverhogende werking te hebben op je lichaam. Perfect tegen de winterdip! Het schijnt zelfs een kalmerend effect te hebben op emoties als stress en nervositeit. Rozenolie werkt kalmerend en zorgt daarnaast voor een goede hydratatie.

Processed with VSCO with a7 preset

Wil je meer leren over scrubs en crèmes met natuurlijke ingrediënten en net als ik een keer een leuke workshop doen, neem dan een kijkje bij het superleuke DIYSOAP in de Van Woustraat in Amsterdam. Dit mooie en eerlijke initiatief is opgezet door Erica, vanuit een zoektocht naar natuurlijke cosmetica vanwege de gevoelige huid van haar dochtertje.

Processed with VSCO with a7 preset

Processed with VSCO with a7 preset

Niet alleen verkoopt ze enkel pure, duurzame en biologische ingrediënten, ze creëert ook werk voor mensen met een beperking. Je kunt bijvoorbeeld je eigen verpakking meenemen en je potje ter plekke vullen met ingrediënten! Een workshop volg je al vanaf 15 euro en als je geen zin hebt om het zelf te maken, kun je ook gewoon kant en klare potjes kopen.

Ik heb deze workshop gekregen. Dankjewel!

Liefs, Yasmin

Nog veel meer beautytips vind je hier!

Deze al gelezen? DIY: macrame plantenhanger en DIY: salty beach hair spray

Je kunt Yasmin persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.