INSPIRATIE

DIY // Nieuwe ketting van een (oude) oorbel

Creatieve mensen hebben geen rommel. Creatieve mensen hebben overal ideeën liggen. Wat een heerlijke quote. Nu moet ik zeggen dat ik geen bizar rommelig type ben en ook niet overdreven creatief. Maar soms krijg ik een frisse wind door mijn chaotische bol en wil ik dingen maken. Makkelijke dingen, want klunzigheid is een de vele eigenschappen die ik bezit. Ik zou het geen slechte eigenschap noemen, want je maakt er mensen mee aan het lachen – en dat is altijd mooi, mensen die lachen.

Goed, even terug naar creativiteit. Daarin ben ik dus een combinatie van mijn moeder, zeer creatief (vooral met decoreren), en mijn vader, die van alles bij elkaar sprokkelt en soms ‘kloteklusser’ wordt genoemd door die goede/slechte eigenschap waar ik het net over had. Een simpele maar toch leuke DIY is dus het enige wat ik je kan bieden.

Ik besloot laatst dat ik te weinig sieraden had. Vooral mooie kettinkjes miste ik in mijn collectie. Niet dat ik die nooit had – ik raak ze gewoon vaak kwijt, bijvoorbeeld na een avondje uit of een onverwachts slaappartijtje omdat dat ene huisfeest zo leuk was. Ik was zo verdrietig over het ‘verliezen’ van mijn ketting met buddha-hanger die ik ooit van mijn zus had gekregen, dat ik op zoektocht ging naar nieuwe hangers. Megaduur. Voor onder de 40 euro vind je ze niet en dan heb je nog niet eens een ketting om ze aan te hangen. Ik speurde meerdere winkels af en kwam toen terecht in Kabul Lapis op de Korte Poten in Den Haag. Ook hier waren de hangers prijzig. Verslagen liep ik langs een mandje met oorbellen (tussen de €10,- en €15,-) en kwam toen op een idee: van die oorbellen kon ik hangers maken en die vervolgens aan een goedkoop kettinkje hangen. Ik heb toen drie paar oorbellen gekocht (ja, ik heb moeite met kiezen) en vond bij een willekeurige sieradenwinkel drie kettingen met hangertjes voor in totaal €12. Uiteindelijk heb ik dus drie kettinkjes voor €42,-.

Benodigdheden

  • Knijptang
  • 1 oorbel (koop een nieuw paar of gebruik oude die je nooit meer draagt)
  • Ketting (een goedkope met minder leuke hanger is perfect, want daar zit nog een ringetje aan)

DIY Ketting uitleg©

En het mooie is: als je een hanger kwijtraakt, heb je altijd nog een reserve!

P.S. Die buddha-hanger waar ik het over had, heb ik inmiddels teruggevonden. Super blij!

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.