MODE & BEAUTY

Do it Yourself: Salty beach spray

Misschien is het omdat big hair in was in de jaren ’80, of wie weet vanwege het feit dat Tori Amos mijn grote voorbeeld is: ik houd van messy hair. Stijltangen en wet look-gel: weg ermee, volume zal mijn haar hebben! Helaas ben ik door de natuur niet gezegend met een enorme bos krullen, maar geen paniek: daar hebben we immers beautyproducten voor. Toen ik een paar jaar geleden ontdekte dat hét cultproduct voor beachy waves, de Surf Spray van Bumble & Bumble, eindelijk in Nederland te koop was, holde ik dan ook direct naar de yuppenkapper in Oud-Zuid om er twee flessen van te kopen. Te gek: instant volume en textuur, en haar dat de hele dag naar het strand ruikt. Wat wil je als meid nog meer?

Nu las ik echter een tijdje geleden dat je zo’n salt spray voor je haar ook heel makkelijk zelf kan maken, en ik dacht: why the hell not? En voilá, mijn eerste beauty DIY was een feit. Het kan gewoon echt niet makkelijker: het enige wat je nodig hebt is:

  • Een lege sprayflacon (ik gebruikte mijn inmiddels lege Bumble & Bumble-fles)
  • Kokosolie
  • (Zee)zout
  • Een beetje gel
  • Warm water

Ik gebruikte op 125 ml water, 1 theelepel Himalayazout (gewoon die van de AH, waarmee ik ook mee kook) en 1 theelepel extra virgin kokosolie, plus een klein drupje haargel.

Los eerst het zout op in wat kokend water, waarna je het met lauw water aanvult tot 125 ml. Roer de kokosolie en de gel erdoor, giet in de fles en schudden maar! Easy does it. 

En ook al ben ik niet wild van de geur van kokosolie; in deze spray geeft het samen met het zout een heerlijke strandlucht. Zo waan je je toch even in tropische oorden. Met haar dat goed zit, als bonus.

Door Liselore.

Deze al gelezen? Outfit inspo // Ocean air, salty hair en Tried & Tested: Natuurlijke menstruatiesponsjes 

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.