ETEN, HOTSPOTS

Om te onthouden // Dolly ❤ Adje

Zijn jullie al bij Disco Dolly geweest? In december las ik in het Parool dat dé studentendisco van Amsterdam Dansen bij Jansen, omgetoverd ging worden tot ‘het nachtelijke, wilde zusje van Hannekes Boom’: Disco Dolly. Dat maakte mij gelijk nieuwsgierig, want Hannekes Boom is één van mijn favoriete zomerspots en nieuwkomers in het nachtleven heet ik sowieso graag een warm welkom. Aankomend weekend ga ik dan éindelijk een kijkje nemen bij Dolly, want een oude bekende van ons viert daar zijn 3-jarig jubileum: Ome Adje!

Weet je nog? Begin vorig jaar ging ik voor het eerst naar Ome Ad Serveert, toen in OT301. Het was een onvergetelijke avond; samen koken, samen feesten, one big happy family! Lees mijn review van die avond hier. En in juni organiseerde Ome Adje samen met The Food Line-Up het food loving festival ’t Hoofdgerecht (lees het hier). Maar, terug naar 2014: aanstaande zaterdag is het dus tijd voor een jubileum en geloof me, hier wil je bij zijn!

ome ad

Ome Adje vertelde me hoe het allemaal begon…
“Zoals veel leuke dingen begon Ome Ad Serveert uit liefde voor mijn hobby en dat was koken en eten. Alleen wilden wij (Serdar en ik) er een complete avond van maken. Dus dat betekende naast lekker eten, ook leuke en mooie dingen zien en doen in de vooravond, en aansluitend een knallend dansfeest. Vrij snel na de eerste kookfilmpjes op YouTube, volgde de eerste Mini-KookParade van Ome Ad Serveert in Studio K. En dat is alweer 3 jaar geleden, januari 2011! Die eerste editie was zo goed bevallen dat we daarmee door wilden gaan. Met name het interactieve aspect van de KookParade vonden wij leuk en belangrijk. Dus niet alleen maar toekijken en afnemen, maar ook de mogelijkheid bieden om mee te doen en zelf de avond te maken. Zelf vinden wij het namelijk leuk om naast lekker te eten ook gewoon als kleine jochies spelletjes te spelen en prijsjes te winnen. Kijk maar naar Serdar, die inmiddels de TonTon club begonnen is. Dus dat werd een vast onderdeel van de KookParade. En het leuke was dat Ome Ad Serveert vervolgens op festivals als Vrij, Open Air, Edelwise, Kingsland en Valhalla verschillende spelinstallaties mocht bouwen, om daar de bezoekers mee te entertainen. Dit heeft enorm bijgedragen aan de groei van Ome Ad Serveert, in het bedenken en maken van spellen, alsook de naamsbekendheid. En nog steeds doen we alle activiteiten met ontzettend veel speelplezier.”

Wat waren de absolute hoogtepunten als je terugkijkt?
“Er waren ontzettend veel leuke gebeurtenissen in de afgelopen 3 jaar! Zo was ons eerste meerdaags buitenfestival in 2012 in een kermistent in het Westerpark, en later op het Stenen Hoofd, super spannend en heel leuk. Maar het absolute hoogtepunt was toch wel ’t Hoofdgerecht in 2013.”

En wat zit er nog meer in de pijplijn, waar kunnen we ons alvast op verheugen?
“We zijn nu ook bezig met een Voorgerecht editie in het voorjaar, maar wat zeker weer zal plaatsvinden is ’t Hoofdgerecht in juni. We kunnen niet wachten! Wat de toekomst verder brengt weten we niet, maar we hopen dat we nog zat leuke dingen mogen doen en stiekem ben ik ook wel aan het nadenken over een creatieve tegenhanger van ADE genaamd Amsterdam Creative Events. Voor nu houden we het eerst op een ouderwets gezellige avond bij Ome Ad in Disco Dolly zaterdag.” -zie het filmpje hieronder voor een impressie van een editie in Paradiso-

http://www.youtube.com/watch?v=Bxt_ESAjre8

Wat kunnen we zaterdag verwachten van Dolly ❤ Adje?
“Disco Dolly als setting is ideaal voor het creëren van een warme, gezellige en chaotische sfeer; daar houden wij wel van! Er zijn weer 4 kookeilanden, met leuke tantes en neefjes die de bezoekers begeleiden bij het maken van een hapje. In de tussentijd kunnen de niet-kokers zich laten verrassen door acts en muziek van de podiumtalenten. Wat natuurlijk hoort bij Ome Ad zijn de interactieve spellen; zo worden er onder muzikale begeleiding van Watalshetleven-eenR&B-clipwas? spellen gespeeld als Junk in the Trunk en R&B-karaoke-on-helium en zijn er ook nog eens prijsjes te winnen! Later op de avond maken de dj’s van KrisKross en Jan Jabba the Hutt het feestje af en is de avond compleet zoals het hoort bij Ome Adje!”

Ik kan persoonlijk niet wachten! Kom je ook? Laat het me weten door een reactie achter te laten onder deze post. Kunnen we de dag daarna lekker nakletsen op de Moderne Hippies Markt!

Dolly ❤ Adje // 3 jaar
Wanneer: zaterdag 22 februari 17.00-5.00
Waar: Disco Dolly, Handboogstraat 11 Amsterdam
Tickets: VVK Eten + Dolly: €11/ Na 22u Dolly: €7 (zie FB-event)