DAGBOEK, INSPIRATIE

Dromen waarmaken? Dit kan misschien helpen…

Gek idee: vorig jaar, rond september, begon ik (al) met het maken van een bucket list voor 2016. Ik weet dat veel mensen erop tegen zijn, een bucket list maken zou je namelijk ‘minder in het nu brengen’. Míj heeft het echter super scherp gemaakt in het realiseren wat ik nou eigenlijk NU wilde. Vorig jaar december, was ik he-le-maal klaar voor het nieuwe jaar: ik had een plan, ik had wensen, ik had dromen! En ik kan er heel eerlijk over zijn: bíjna iedere wens voor 2016 is inmiddels uitgekomen. Gelukkig heb ik nog eens 3,5 maand voor de rest.

Toentertijd heb ik er een (Nederlandstalige!) video over gemaakt, dus misschien vind je die nog wel leuk om te zien, voordat ik verder ga:

https://www.youtube.com/watch?v=vvv45kYgUIs

We zijn nu 8 maanden verder, en vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik ervoor sta:

1. Wat, naar 5 festivals?
Ja, ik wist dat dat nét al iets te veel van het goede was. Toch ben ik er wel naar 3 gegaan! Welgezegd: Down The Rabbit Hole, Rock Werchter én Lowlands.
Boom Festival kon uiteindelijk niet doorgaan, omdat mijn vriend z’n hand op dat moment had gebroken. Maar doordat we niet daarheen konden, konden we wél naar Lowlands. Geluk bij een ongeluk, want we wilden toch naar beide.
Voor Into The Great Wide Open heb ik de stomme fout gemaakt om m’n scherm te verversen in plaats van open te laten staan, waardoor ik weer achteraan de rij belandde en… het natuurlijk (alweeeeer) uitverkocht was! Ik heb vast iets voor m’n bucket list van 2017! 😉
Eindstand: zo goed als CHECK! Ik wist dat alle vijf niet mogelijk was.

dromen-waarmaken-2

2. Reizen staat voor mij gelijk aan leven en ik wilde dus nóg meer reizen dit jaar. 2016 begon al goed: ik ging voor de eerste keer skiën in Oostenrijk. En ik ging ook naar Zuid-Afrika, Corsica en Rome. Uiteindelijk heb ik juist ‘nee’ gezegd tegen enkele persreizen, omdat ik merkte dat ik m’n werk niet gedaan kreeg. Ik ben deze zomer in Nederland gebleven en ben veel meer avontuur dichtbij huis gaan opzoeken. Eerlijk: dit is best goed gelukt! Zo ging ik naar de Betuwe, het Muiderslot kasteel en Bergen aan Zee.
Eindstand: CHECK!

3. De wens om in het buitenland te wonen gá ik doen! Over een paar weken zit ik weer in Kaapstad, en wel voor minimaal 3 maanden. Tijdens bovenstaande video was Kaapstad nog een ‘misschien’; inmiddels is het een definitief!
Eindstand: CHECK! Nog uit te voeren.

dromen-waarmaken-1

4. Groeien in ondernemen is ook zeker gelukt. Ik ben er nog steeds hard mee bezig, misschien voor jullie achter de schermen meer dan voor. Maar jullie hebben er enkele veranderingen dit jaar van gezien: het was tijd voor Moderne Hippies 2.0. Professionalisering! Moderne Hippies bleef een bloggerscollectief, maar kreeg mijn eigen persoonlijke randje. Het team werd kleiner, maar specialistischer. Iedereen kan haar eigen foto’s op een mooie manier maken, we maken er zelfs één lijn van. En ik ben helemaal happy! Moderne Hippies heeft zelfs een kantoor gehad, en sinds deze zomer een eigen postbus! Man man man, het kan niet op!
Eindstand: CHECK, CHECK!

5. Veranderingen website: een ander sausje dus. En dat is te zien!
Eindstand: CHECK!

dromen-waarmaken-4

6. Ik wilde heel graag verdergaan met YouTube. Toen was het nog het idee om dat in het Nederlands te gaan doorzetten, maar daar heb ik toch mijn eigen persoonlijke project van gemaakt. Dit doe ik ook onder een nieuwe naam: Professional Wild Child. Onder deze naam publiceer ik Engelstalige video’s. Ook komen er vlogs voorbij van de reizen die ik maak (mede voor Moderne Hippies), de festivals die ik bezoek én waar ik op dat moment woon. De voornaamste reden is dat ik me altijd een ‘global citizen’ heb gevoeld, en inmiddels graag buiten Nederland wil communiceren (en zal gaan werken). De eerste keer dat iemand uit Amerika reageerde werd ik gek! Hoe cool is dat? Yesss! Abonneren kan trouwens hier.
Eindstand: CHECK! Beetje anders gelopen.

dromen-waarmaken-5

7. Maar over dat geheimzinnige project (HAHA): dat blijft nog even geheimzinnig. Maar hij loopt wel!
Eindstand: ONGOING.

Random puntjes

8. Afkomen van m’n nekklachten? Ja, het was een pijler waar ik enorm veel aandacht aan heb besteed de afgelopen maanden. Acupunctuur heb ik op een gegeven moment toch weer afgeschaft; in plaats daarvan ga ik inmiddels een paar maanden naar dry needling. En dat helpt écht! Daarnaast sport ik om de dag en is het bij veel trainingen een aandachtspunt. Still working on it, maar ik kan in ieder geval zeggen dat het stukken beter gaat dan in december 2015.
Eindstand: CHECK! Stukken beter, mag nog beter.

dromen-waarmaken-6

9. Maar of daar ook meer dansen bij zit? Muah. Helaas ging de dansles in de sportschool niet door (boe!). Dus ik moet nog steeds genoegen nemen met veel dansen in de woonkamer, máár ik zit as we speak te kijken naar een school in Kaapstad. Misschien ideaal en tof om daar op te pakken.
Eindstand: FOEI. Ik neem stiekem geen genoegen meer met dansen in de woonkamer.

10. Meer “nee” leren zeggen: dit is een tijdje best goed gegaan, vooral de eerste maanden van dit jaar. Daarna was het een tijdje opeens weer heel druk en besloot ik minimaal één weekend per maand voor mezelf te pakken: The Dory Way. Nu is dat deze maand erg lastig, omdat vlak voor je vertrek opeens weer heel veel mensen willen afspreken… Maar ik heb het gevoel dat ik genoeg tijd-om-te-doen-wat-ik-wil in Kaapstad terug zal krijgen.
Daarnaast heb ik dus heel bewust ‘nee’ gezegd tegen persreizen deze zomer, omdat ik eigenlijk de hele zomer in Nederland wilde zijn om m’n werk normaal te kunnen doen. Dit vond ik stiekem echt heerlijk.
Eindstand: CHECK. Wel eentje om constant in de gaten te houden.

dromen-waarmaken-7

11. Ja hallo! Waar blijft die tattoo? Suus heeft inmiddels al een Human Rights Tattoo (hoe vet!) en stond er hetzelfde in als ik (ze deed het maar niet)… maar SHE DID IT. (Trots op je, Suus.) Waarom ik nog niet?
Feit is dat ik in februari er helemaal klaar voor was in, natuurlijk, Kaapstad. Maar mijn vriend wilde héél graag bij mijn eerste zijn, waardoor ik het heb uitgesteld. Waardoor ik het nu in Nederland weer niet heb gedaan… Zal het er nog van komen vóór mijn vertrek naar Kaapstad? Of zal het toch daar gaan gebeuren? Ik houd het nog even spannend!
Eindstand: FOEI. TO BE CONTINUED.

dromen-waarmaken-3

In september 2015 was mijn Bucket List voor 2016 nog heel klein, maar doordat het drie maanden aan het ‘borrelen’ was, ging ik met heel veel bewuste doelen het nieuwe jaar in. Daarom post ik dit artikel toch alvast nú, zodat jij je er misschien ook vast mee bezig kan gaan houden. Vergeet niet in de tussentijd te bedenken dat je nú leeft 😉

Vertel, ga jij de komende maanden werken aan een bucket list voor 2017?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.