MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Eco Design Project

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken. 

EcoDesignProject (16)

Toen ik hoorde dat ik voor Moderne Hippies mocht gaan bloggen, wist ik meteen dat ik in ieder geval een blog moest schrijven over een grote favoriet van mij: Eco Design Project.

Eco Design Project is opgericht door Mayo Fujiwara. Deze ontwerpster is geboren in Japan. Op een dag was ze haar kledingkast aan het uitruimen en vond ze oude kledingstukken. Ze zocht naar manieren om deze kleding een tweede leven te kunnen geven. Zo kwam ze op het idee om wol te maken van de kleding en daar tassen van te maken. Deze tassen werden haar eerste producten. Inmiddels woont ze in Los Angeles, waar ze vanuit haar eigen studio handgemaakte accessoires en sieraden maakt van millieubewuste en gerecyclede materialen (denk aan kleerhangers, T-shirts en leren kladjes). Mayo laat zich grotendeels inspireren door Indiaanse ambachten, vintage mode en etnische kunst. Haar producten hebben allemaal de boho/hippie stijl.

Deze blog was natuurlijk de perfecte reden om weer eens een bestelling te plaatsen en daar een review over te schrijven. Mayo gaat erg persoonlijk met haar klanten om, dit is voor mij één van de redenen waarom ik telkens bij haar terug kom. Op 27 januari plaatste ik voor de derde keer een bestelling. Net als voorgaande keren, was ik ook deze keer weer verrast door de snelheid waarmee het pakketje werd bezorgd; 3 februari had ik het in huis.

EcoDesignProject (15)

De producten worden goed beschermd. Ze worden ingepakt met beschermende folie en daarna met papier ingepakt. Vervolgens gaat er nog een keer bubbeltjesplastic omheen en wordt het geheel geseald. Zoals ik al zei gaat Mayo leuk met haar klanten om; ze doet vaak een persoonlijk berichtje bij het pakketje. Ik kreeg dit keer zelfs een cadeautje van haar, als vaste klant zijnde.

EcoDesignProject (13)

Mayo post op Instagram vaak foto’s van bestellingen. Zo kan je zien wanneer je pakketje op de post is gegaan. Bovenstaande foto is onder andere mijn bestelling (de ketting en een van de armbanden).

EcoDesignProject (7)

Mijn collectie is inmiddels uitgebreid met ringen, armbanden en nu dus ook met een gave ketting. Het leuke is dat alle sieraden bij elkaar passen. Hierboven combineer ik mijn nieuwe armband met een armband en een ring die ik al eerder had besteld.

Ik kan jullie natuurlijk nog veel meer foto’s laten zien, maar jullie kunnen ook gewoon rechtstreeks naar de website van Eco Design Project gaan. Hier vind je meer informatie over de producten en foto’s van (bijna) alle producten die Mayo ooit heeft gemaakt. Producten bestellen kan hier op Etsy. De prijs/kwaliteit verhouding is naar mijn idee goed en de klantenservice is uitstekend. Kortom: een echte aanrader voor alle Moderne Hippies!

Volg Eco Design Project op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe producten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.