INSPIRATIE

Een effectieve to do list maken

Het is geen geheim: een to do lijstje helpt om productiever te worden en je dromen om te zetten in doelen. Er is meestal alleen zo ontzettend veel te doen… Daarnaast wordt er ook zoveel van ons gevráágd. Wat vaak resulteert in dat we van alles een beetje doen en niets helemaal afmaken. Wat helpt?

Maak per dag een verschil in je to do lijstje in wat ‘prioriteit’ heeft en wat ‘urgent’ is. Bijvoorbeeld: de meeste e-mails zijn urgent, maar hebben eigenlijk geen prioriteit. Dingen die urgent zijn, zitten veel vaker gekoppeld aan de doelen van anderen dan aan je eigen doelen. Maar wil/moet ik morgen een deadline behalen? Dan heeft dat nú prioriteit. Bovendien gaat werken en gezondheid bij mij hand in hand, en staat sporten en meditatie bij mij ook onder het ‘prio’ vakje. Dingen die prioriteit hebben, gaan veel dieper en hebben te maken met onze eigen doelen en dromen en meestal niet met die van anderen. Ze staan veel meer in het teken van authenticiteit en welzijn en zorgen voor een gezonde werk-privébalans.

Maak dit lijstje de avond vóór je werkdag begint. Zo begin je fris aan je dag en met een duidelijk idee wat je die dag gaat doen en wat belangrijk is voor jóu!

Boekentip!
Dit principe komt uit het boek The War of Art van Steven Pressfield.

Welkom bij Motivation Monday: de kickstart van je week met kleine trucjes voor een gezonder, productiever & gelukkiger leven! Zien we je volgende week weer?

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram en Pinterest.