INSPIRATIE

Een kopje koffie met Anne van Your Little Black Book

Ontmoet Anne: travel addict, wanderluster, schrijver, ondernemer. Ze is dé oprichter van urban blog Yourlittleblackbook.me. Met 184.000 bezoekers per maand en 24 artikelen per week is ze daarmee inmiddels de grootste urban travel blogger van Nederland. Voor haar werk mag ze de hele wereld over reizen – een droom voor velen. Anne staat vanaf het begin bekend als een blogger die haarfijn weet waar de leukste hotspots in de stad te vinden zijn, welke stad dan ook. Inmiddels zijn er twee boeken uit (één super fijn pocket boekje met álle leuke plekjes van Amsterdam: de Amsterdam City Guide en één lifestyle boek: Wanderlust) én verschijnt er binnenkort een YourLBB app.

Hoogste tijd voor een kopje koffie, in natuurlijk één van de leukste hotspots van nu: Bar Botanique in Amsterdam-Oost.

Een kopje koffie met Anne van YourLBB x Moderne Hippies - 3

Wat ben je vandaag aan het drinken?

Mijn dag begint steevast met koffie! En dan het liefst een iced latte of een cappuccino met amandel- of soyamelk, zoals ik nu drink.

Een kopje koffie met Anne van YourLBB x Moderne Hippies - 5

Kan je ons iets meer vertellen over je carrière?

Toen ik YourLittleBlackBook.me begon, werkte ik nog gewoon fulltime als marketing manager bij Sanoma en was ik verantwoordelijk voor diverse tijdschriften. Deze maand precies twee jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd om fulltime aan de slag te gaan met mijn blog. De beste beslissing ever! Ik ben veel gelukkiger en ik heb de vrijheid mijn tijd exact zo in te delen als ik wil. Dat ik nu nog meer werk dan eerst vind ik niet erg. Doordat je werkt voor je eigen bedrijf, krijg je er ook veel meer voldoening uit.

Leef je het leven van je dromen?

Ik denk dat je dat wel kunt stellen ja! Voor je werk de hele wereld over reizen en mooie plekken ontdekken. Toen ik Your Little Black Book vier jaar geleden begon had ik nooit durven dromen dat het zo’n succes zou worden.

Een kopje koffie met Anne van YourLBB x Moderne Hippies - 4

Wat voor plannen heb je voor de toekomst met yourlbb?

Het zou heel leuk zijn om meer boeken te schrijven en ik ben bezig met een city guide app voor Amsterdam. Ik ben niet echt bezig met een tig-jarenplan. Het leuke aan ondernemen vind ik dat je flexibel bent iedere kans te pakken die voorbij komt en om ieder moment ergens in te springen en iets te gaan doen als je denkt dat het een goede aanvulling is op je merk.

Wat is de plek waar je je, buiten Amsterdam, echt thuisvoelt?

New York. Ik ken de stad inmiddels zo goed dat het echt voelt als thuiskomen. Ik zou volgend jaar wel weer een maand die kant op willen. De energie die ik daar krijg is zo goed!

Je bent een echte urban reisblogger, krijg je je dosis natuur zo nu en dan nog binnen?

JAZEKER! Ik merk dat ik nu ik iets ouder word, ik ook meer behoefte heb om de natuur op te zoeken. Ik ben een enorme safari fanatico dus in december ga ik weer naar Oeganda, de natuur in. En ik ben ook fan van wat ik noem de urban strandvakantie of het maken van stop-overs. Dan combineer ik een stad met een eiland of rondreis.

Een kopje koffie met Anne van YourLBB x Moderne Hippies - 1

Als we je artikelen en socials mogen geloven, ga je van hot naar her. Hoe behoud je je zen-modus?

Dat is soms nog wel eens een uitdaging. Maar dat heeft niet zo zeer te maken met het vele reizen zelf, als misschien wel met het feit dat reizen mijn werk is en je dus ook op reis aan het werk bent om alles draaiende te houden. In het weekend neem ik nu één dag echt vrij. Dan doe ik helemaal niets voor Yourlbb. En ik doe dagelijks oefeningen met de Headspace app. Super goede tip die ik afgelopen jaar van een collega kreeg.

Voor de ambitieuze reisblogger: wat is jouw ultieme tip om hetzelfde type leven te kunnen leiden zoals jij?

Keihard werken en bereid zijn om veel van je vrije tijd op te geven om je dromen te bereiken. En een beetje business wise zijn is ook handig ;-).

De Amsterdam City Guide & Wanderlust zijn ook verkrijgbaar in onze shop!

Volg Anne’s avonturen op Yourlittleblackbook.me!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.