Een ode aan de all-inclusive vakantie

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 15

Een ode aan de schaamteloze all-inclusive vakantie. Je zou het misschien niet verwachten op mijn website, en toch doe ik het. Want weet je wat het is? Momenteel gaat alles heel erg goed, zó goed zelfs dat m’n sociale leven juist weer wat minder goed gaat. Ik ben veel aan het werk, maar werk voor allerlei projecten en doelen die ik leuk vind. Het is erg druk en ik ben zelfs een beetje moe aan het worden. En op dit soort momenten denk ik dan soms even terug aan dat ene weekje. Dat ene weekje waar het in maart al heerlijk zonnig was op het zwarte vulkaneneiland Lanzarote.

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 6

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 7

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 10

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 1

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 2

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 5

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 3

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 13

Daar ging ik in 2014 met m’n vriend naartoe. Een cadeau van m’n schoonouders. M’n schoonvader benadrukte dat hij “wel weet dat ik zo’n avonturier ben”, maar of ik het niet erg zou vinden als de hele vakantie “gecovered” zou zijn. Erg?

Uhm.

En zo vertrokken we een paar weken later richting de Canarische eilanden. Het was een typische zon-weekje-weg-all-inclusive-vakantie-zonder-wifi. En eerlijk? I loved it.

Het oord waar we zaten had geen wi-fi, en dat droeg bij aan de ultieme relaxtheid die we daar vonden. We konden wel wi-fi kopen, maar na twee dagen zo nu en dan twijfelen kozen we er bewust voor dat juist eens niet te doen.

Man. Wat een rust.

Ik herinner me dagen vólledige stilte. Alles hebben wat je nodig hebt: niet zo veel. Ruimte om na te denken over dingen waar je anders “geen tijd” voor hebt. Boeken in één dag uitlezen. Muziek luisteren en nog eens muziek luisteren. Hiken naar de prachtige Papagayo stranden. Wandelen langs de boulevard. Een gewéldige cabriolet huren en het eiland over crossen. Avonden van 21 u naar bed en 9 uur weer opstaan. Weer eens écht alleen met z’n tweeën zijn.

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 8

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 9

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 4

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 12

Lanzarote All-Inclusive Travel Diary - 11

Want ondanks alle oordelen over all-inclusive reizen (myself included) vond ik het eerlijk gezegd zó fijn, dat ik het zo weer zou doen. Ik vond het eiland opmerkelijk genoeg om nog eens terug te komen. Merkwaardige omgeving, alsof we op de maan waren geland, met hier en daar een groen bosje waar druiven groeide – de wijn smaakte overigens verdomd goed – of wat anders tofs te doen was. Fijn wel, ik zou er meer willen exploreren.

Het type vakantie vond ik ook heerlijk omdat júist niets “moest”. Ook dat is (op z’n tijd) – ook voor mij – BEVRIJDEND. Maar dan net even anders.

11 reacties

tinne @ elsewhere blog -

hmm ben nog nooit op een all-in geweest! maar dan lees ik ‘boeken op één dag uitlezen’ en dan zie ik die foto’s (hallo!! zo mooi!) dus misschien moet ik het toch maar eens een kans geven :-)

Iris -

Mooie post, je hebt ook gelijk!
Ik weet niet of het iets voor mij zou zijn, maar moet toegeven dat na bijna een jaar ‘basic’ te leven ik soms wel eens droom van luxe en schone kamers.. Haha. Misschien ooit!

Bianca -

Bij all-inclusve heb ik een heel ander beeld! In iets Turkije, privé strand en je vol eten… Dat heb ik nog nooit gedaan maar wat jij hebt gedaan klinkt helemaal fijn! En Lanzarote vond ik zo’n bijzonder eiland!! Die vulkanen en al dat zwart <3

Neneh -

Lanzarote is sowieso een geweldig eiland met veel invloeden van kunstenaar Cesar Manrique. En hier zijn ook grote delen opgenomen van één van m’n favoriete films van Pedro Almodovar: Los Abrazos Rotos 😉 I love it!

Bianca -

Wat een held was dat hè Geen hoogbouw op Lanzarote! Vond z’n ontwerpen verder ook heel mooi!

Sabine -

Wat heerlijk! Ik heb zoiets nooit gedaan. Nooit behoefte aan gehad, maar als ik het zou doen zou ik het nog steeds zelf regelen hahaha. Lanzarote lijkt me trouwens een geweldig eiland, staat ook het hoogst op de lijst van alle Canarische eilanden (waar ik dus nooit ben geweest)!

Anouk -

I confess… Ik heb vorig jaar ook een all-inclusive gedaan met m’n moeder, guilty pleasure indeed! Maar voor mij max 1 week om op te laden, daarna word ik weer onrustig 😉

Renske -

En ook dat is prima toch? Ik denk dat we als bewuste mensen soms ook moeten waken dat we geen dingen laten omdat “de massa” het doet. Ik merk in mijn omgeving dat dit een valkuil kan zijn. “Ik doe het maar niet, want ik heb dit al bij iemand anders gezien”. Zoiets.
Fijn dat je hebt genoten! Lanzarote lijk me erg bijzonder. Prachtige foto’s ook weer 😀

diana -

ik vind het stiekem ook heerlijk hoor zo’n weekje (of 2) lekker naar een all in resort. wij doen meestal elk jaar een vakantie boeken om ook echt leuke dingen te ontdekken enz. en een vakantie om lekker zo min mogelijk te doen. ik vind namelijk allebei heel erg leuk.

mooie foto’s gemaakt op lanzarote :)

Zoë -

Hihi, het blijft een *stiekem* inderdaad. En thanks!

Reageer ook