Een ode aan de extremen van immens Australië: Dieren

Het nationaal park waarin ik heb geslapen omarmd mij met haar rust en reinheid. Kangoeroes grazen naast mijn tafel en lijken zich net zo te voelen als ik in mijn hoofd. De vogels zingen in de bomen en maken af en toe een uitstapje naar de rug van een kangoeroe. Des te meer ik het binnenland in rijd, des te meer ik Australië begin te ademen. Koala’s begeven zich boven mijn hoofd en eten ongestoord van de gumtree waarin ze hangen. Of dan was er nog die ene keer dat ik werd omringd door aandoenlijke wombats die tussen de bloedzuigers de juiste grassprieten vonden. Het voelt bijzonder mij in een land te begeven waarin er zoveel uitzonderlijke dieren een thuis hebben gevonden. De cadans van het gehuppel van de kangoeroe die met mij mee sprinten naast de auto, het uitzicht op zee met dolfijnen en walvissen, de honderden kamelen en dingo’s in de Outback en de grote en de wilde emoes die schichtig naast mij grazen. Tussen al dit moois vergeet ik voor even de vele roadkill langs de weg. De lucht is ondraaglijk, evenals het beeld. Ik hoop uit de grond van mijn hart nooit zo een mooi, levend beestje aan te rijden.

Australie - Dieren - 1

Australie - Dieren - 3

Australie - Dieren - 4

Australie - Dieren - 5

Australie - Dieren - 6

Australie - Dieren - 7

Australie Dieren - 1

Australie - Dieren - 9

Australie - Dieren - 10

Australie - Dieren - 11

Australie - Dieren - 12

Australie - Dieren - 13

Australie Dieren - 2

Dit artikel is geschreven door contributor @xantoucha!

1 reactie

Suzanne -

Heimwee….

Reageer ook