Een ode aan de extremen van immens Australië: Regenwoud

De schaduw van de palmbomen reflecteren op mijn lichaam. De zeebries waait door mijn haren. Ik vertrek voor de zoveelste keer van een verlaten strand en rijd het binnenland in. Op zoek naar een veilige plek om te slapen. Ik begeef mij in het noordelijkste puntje van Australië en sta versteld van de groenheid dat ik tegemoet rijd. Het is vochtig en bij iedere stap die ik zet, voel ik mijn lichaam zweten. Het wordt donker om mij heen terwijl het midden op de dag is. Het regenwoud omarmt mij met haar rijkheid aan verschillende bomen. De meest kleurrijke vogels vliegen luid af en aan. Ik heb het gevoel deel uit te maken van Jurrasic Park. Stiekem is dat het ook wel een beetje met alle waarschuwingen voor krokodillen, cassowaries en slangen. Aan de rand van een waterval vind ik een plekje om te slapen. Ter verfrissing hang ik nog snel de Jane van het National Park uit en laat ik mijzelf via een touw vallen in een waterhole. Het orkest aan krekels en muggen vullen mijn dromen, evenals de druppels van de regen die vallen op het dak van de campervan.

Australie - Regenwoud - 1

Australie - Regenwoud - 4

Australie - Regenwoud - 5

Australie - Regenwoud - 9

Australie - Regenwoud - 8

Australie - Regenwoud - 10

Australie - Regenwoud - 11

Australie - Regenwoud - 12

Australie - Regenwoud - 2

Australie Regenwoud - 1

Australie Regenwoud - 2

Australie Regenwoud - 3

Australie Regenwoud - 4

Australie Regenwoud - 1 (1)

Dit artikel is geschreven door contributor @xantoucha!

2 reacties

Tetontour -

Hmmm..

Paula -

Wat heerlijk om deze foto’s te zien. Het brengt me terug naar mijn reis eind 2014. Ik zie Wallaman Falls, ik denk het strand van Cape Tribulation? En het uitzicht op zee vanaf lookout point Walu Wugirriga in Daintree Rainforest… Heerlijk zeg! Ben je ook in Eungella NP geweest? Ik heb daar geslapen op Platypus Bush Camp, fantastisch! Waar ga je nog meer heen?

Reageer ook