DAGBOEK, MODE & BEAUTY

Een (onbewuste) ode aan mama

Ik doe het niet vaak: een compleet nieuwe outfit aanschaffen. Maar na een hels ‘master-jaar’ en jaren van keihard studeren, mocht ik voor deze gelegenheid he-le-maal los gaan van mezelf. Het is al even geleden, maar in februari 2012 ben ik afgestudeerd en heb ik mijn bul gehaald, waarvoor ik in juni mijn diploma-uitreiking had. Voor mijn diploma-uitreiking had ik daarom ook alles nieuw aangeschaft. En, ik wist niet waarom, maar op een of andere manier moest en zou ik een lange rok dragen tijdens deze dag. Na een paar uur shoppen werd het een beige, lange rok, met een rood shirtje en rode hoge hakken.

Toen mijn moeder eenmaal ’s nachts, na mijn diploma-uitreiking, thuis kwam, kreeg ik een berichtje:

Wow, ineens schiet me te binnen wat ik aan had bij mijn buluitreiking. Een rok zoals jij vandaag droeg met een bruin t-shirt, diepe hals en driekwart mouw. Maar die rok!! Ongelooflijk. Ik zal een foto opzoeken.”

Mijn moeder had haar diploma-uitreiking in 1977: 35 jaar later en haar jongste dochter kiest exact dezelfde rok uit om te dragen naar dezelfde gelegenheid.

Ik heb nooit foto’s gezien van de diploma-uitreiking van mijn moeder, dus ik heb het ook nooit geweten. Ik sta er eigenlijk nog steeds van te kijken. Hoe bijzonder is het dat je eenzelfde soort outfit uitkiest als je eigen moeder, zonder dat je het weet?

Gelukkig bestond deze website al een tijdje, maar nu was het dan toch echt officieel: ik ben een echte moderne hippie, en: ik lijk nog meer op m’n moeder dan ik al dacht.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.