ECO & GREEN, ETEN

Een paar vragen aan: Gkazas Olijfolie

In aanloop naar de Moderne Hippie Markt introduceren we enkele van de tofste merken en initiatieven die je er kunt vinden… Vandaag lees je meer over Gkazas Olijfolie, die biologische olijfolie uit Griekenland verkoopt.

MH Markt x Gkazas 3

Wie is het gezicht achter Gkazas Olijfolie?

Wij zijn Tom en Floris Reurts – twee van de familieleden van het Nederlands-Griekse familiebedrijf Gkazas Olijfolie. Wij wonen in Amsterdam en komen oorspronkelijk uit Velp, een dorpje ten oosten van Arnhem. Onze stiefvader George Gkazas komt uit Kreta.

Hoe worden jullie producten gemaakt?

Ons verhaal begint op Kreta, onder de bomen van een olijfgaard. De olijfgaard van de familie Gkazas. Die specifieke olijfgaard vormt de vruchtbare grond waar vanuit Gkazas ontstond. Dat begon met een droom: kwalitatieve olijfolie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Op een eerlijke en transparante manier aan alle kanten van het proces.

Die droom streven we nog altijd na. En dat doen we zonder compromissen. Ja, natuurlijk groeit Gkazas. Ja, natuurlijk heeft dat invloed op de manier waarop Gkazas is ingericht. Maar dat zal nooit en te nimmer een negatieve invloed hebben op de eerlijkheid waarmee Gkazas de markt bedient.

Daarom staan we voor eerlijke in- én verkoop. Voor een prijs-kwaliteitverhouding die in dienst staat van balans en niet staat voor een koortsachtige jacht op winst. Daarom blijven we teruggaan naar de voet van die olijfbomen op Kreta. Om onze ideeën, producten en plannen te toetsen aan de droom. De droom waarmee ons verhaal begon.

MH Markt x Gkazas 2

Heeft als missie:

We willen kwalitatieve olijfolie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Op een eerlijke en transparante manier aan alle kanten van het proces. We zijn er voor de bewuste consument die waarde hecht aan kwaliteit. Die kritisch is op wat hij koopt en oprechtheid waardeert in een product.

Haalt inspiratie uit:

Enthousiaste klanten, maar ook uit de betrokkenheid bij het productieproces: van bomen planten tot olijven oogsten en persen. Natuurlijk speelt de prachtige omgeving waarin de bomen groeien een prominente rol. Het is hard werken, maar je krijgt er veel moois voor terug.

Ondernemen betekent voor ons:

Iets van A tot Z neerzetten, waarbij je rekening moet houden met alle facetten, in ons geval van productie tot verkoop. Het ondernemen is voor ons iets wat een hoop vrijheid biedt, maar ook veel inzet vergt – een 24/7 baan.

Ondernemen betekent voor ons ook eerlijkheid, kwalitatief iets goeds neerzetten en absoluut geen gesjoemel met je product. Met vereiste vakkundige achtergrond, maar niet stoffig.

Droomt van:

De missie van Gkazas is voltooid als uitleg over de kwaliteit van het product niet langer nodig is. Een status waardoor Gkazas zich schaart in een rij merken die synoniem staat voor kwaliteit in hun categorie. Gkazas is de olijfolie die je moet hebben als je weet waar je het over hebt. Simpel.

Benieuwd naar meer? Neem vast een kijkje op www.gkazasolijfolie.nl. En kom zondag 25 november langs op de Moderne Hippie Markt in de WesterUnie waar je Gkazas olijfolie kunt proeven en kennis kunt maken met deze Griekse goden! 😉

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Fotografie: Rosalie Ruardy Photography