INSPIRATIE

Een paar vragen aan: PHIXI vintage

In aanloop naar de Moderne Hippie Markt introduceren we enkele van de tofste merken en initiatieven die je er kunt vinden… Vandaag lees je meer over PHIXI, een cool merk dat one-of-a-kind vintage verkoopt.

Hoi! Met wie mogen we kennismaken?

Hi! Mijn naam is Maria Wensveen, maar eigenlijk is PHIXI een familiebedrijf. We wonen in Rotterdam. We hebben verschillende achtergronden, maar onze liefde voor mode en met name vintage verenigt ons. PHIXI is als het ware het resultaat van een ‘uit de hand gelopen hobby’, waar we ons werk van hebben gemaakt.

Sinds wanneer bestaat PHIXI?

We hebben PHIXI begin 2012 opgericht, hoewel het idee al een tijdje daarvoor geboren was.

Wat voor producten verkoop je?

We verkopen vintage kleding, tassen, schoenen en accessoires. Op festivals en marktjes voegen we hier nog toffe home artikelen aan toe. Het is voor ons enorm belangrijk dat de producten van goede kwaliteit zijn. We zijn altijd op zoek naar mooie natuurlijke stoffen en bijzondere vormen en kleuren. Daarnaast proberen we een goede balans te vinden tussen ons persoonlijke imago en het volgen van de huidige trends.

Wat maakt PHIXI anders?

Het is voor ons heel belangrijk dat we onze items stuk voor stuk persoonlijk kunnen uitkiezen, zodat we de leukste pareltjes kunnen vinden en kwaliteit kunnen garanderen. In onze opinie zit achter elk second hand item het uniek verhaal van de vorige eigenaar. We hebben bijvoorbeeld een faux fur jasje dat uit een boetiek in London blijkt te komen of tasjes die de hele wereld hebben rondgereisd. Zo hebben we eindeloos veel verhalen, die we graag met onze klanten delen.

Daarnaast zien we dat fashion trends steeds weer terugkomen. We vinden het persoonlijk veel toffer een authentiek item uit de jaren ’80 te hebben, dan een soortgelijk item van een grote winkelketen, waar zoveel mensen hetzelfde van hebben. Bovendien is de kwaliteit vaak aanzienlijk beter, terwijl de prijs niet hoger hoeft te zijn.

Waar halen jullie je items vandaan?

We halen onze items van allerlei verschillende plekken. We bezoeken zowel groothandels als kleine rommelmarktjes, zolang we de items maar zelf per stuk kunnen uitkiezen. We kopen ook graag in het buitenland in. We waren recentelijk op vakantie in Moskou en hebben zelfs van daar het een en ander meegenomen.

Moderne Hippies x PHIXI

PHIXI….

Heeft als missie:

… ons publiek te laten zien hoe one-of-a-kind vintage items te combineren zijn met moderne kledingstukken om zo een unieke, persoonlijke stijl te creëren. Verder is het voor ons enorm belangrijk dat mensen zich bewust zijn van het belang van recycling voor het milieu. Daarnaast heb ik zelf de jaren ’80 en ’90 mogen meemaken, dus is het ook een stukje herleving van mooie oude tijden.

Haalt inspiratie uit:

… uiteraard fashion magazines en online blogs, maar mensen die we nu op straat en festivals zien met een unieke, bijzondere of opvallende stijl geven mij de meeste inspiratie. Evenals de mensen die ik vroeger heb gezien, toen onze huidige vintage nog nieuw was. Daarnaast putten we inspiratie en ideeën uit elk item dat we tegenkomen en de verhalen die we daarbij ontdekken.

Droomt van:

… ooit fysiek een eigen winkeltje te hebben. Tot nu toe zijn we alleen online en op festivals en lifestyle markten actief. We hebben al een tof concept in gedachten voor wanneer onze droom werkelijkheid wordt, maar dat blijft nog even een verrassing.

Moderne Hippies x PHIXI 2

PHIXI staat geregeld op de Moderne Hippie Markt. Zo zijn ze er ook weer tijdens de editie op 25 maart in de WesterUnie. Ben je daar ook bij?

Hebben we je al een beetje warm kunnen maken? Bekijk www.phixi.nl voor meer info.

Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.

Fotografie: Rosalie Ruardy Photography