KUNST & CULTUUR

Kunst om bij weg te dromen // Elizabeth Koning

Het moet vorig jaar geweest zijn, dat ik over de Prinsengracht in Amsterdam liep en met mijn mond open stil bleef staan voor Morren Galeries. Naast het schitterende werk van Brooke Shaden, waar ik binnenkort ook graag een stuk over schrijf, hing daar het prachtige werk van kunstenaar Elizabeth Koning.

Naam opgeschreven en thuis eens even goed gezocht naar wat haar werk maakt tot wat het is en waarom het mij zo grijpt. De geschiedenis in het kort: Elizabeth Koning werkt jaren in Italië voor prestigieuze modehuizen en ontwikkelt daar haar interesse in fotografie. Eenmaal terug in Nederland specialiseert ze zich in portretfotografie. Zij maakt zich een bijzondere techniek eigen; ze werkt met laag over laag totdat ze de juiste kleurverhoudingen bereikt. Zo schildert ze dus niet met verf, maar met pixels.

Haar werken hebben een mooie combinatie van typisch Hollandse luchten met de finesse van de Italiaanse 15e eeuwse portretkunst. Ik ben een groot fan van de Renaissance en van de oer-Hollandse 17e eeuwse landschapsschilderijen. Nu begrijp ik dus waarom ik haar werken zo fantastisch vind en ik deze graag met jullie wilde delen. Let op de elegantie, volledig eigen stijl, de prachtige details en droom helemaal weg bij deze  kunstwerken.

Kijk voor meer informatie, of om te bepalen wat jij zelf van Elizabeth Koning vindt, op haar site!