HOTSPOTS, KUNST & CULTUUR

Eropuit // Ochtendraven bij Morning Gloryville

Morning Gloryville Amsterdam Report1

Ik ben Anouk en ik ben een experience-junkie. Ik kan er niks aan doen, als er iets nieuws op mijn radar komt, dan wil ik dat gewoon uitproberen en ervaren. Niet (alleen) om erover mee te kunnen praten, maar vooral vanuit kinderlijk enthousiasme. Eigenlijk ben ik gewoon dat kind in een snoepwinkel: I want it all! Vol in het leven duiken, grenzeloos genieten en me te buiten gaan aan nieuwe ervaringen. Hoe cliché het wellicht klinkt, ik ben oprecht ‘in love with places I’ve never been and people I’ve never met’.

Wat ik niet ben, is een ochtendmens. Niet dat ik een ochtendhumeur heb, maar ik hou gewoon niet van (vroeg) opstaan. Ik vind het juist heerlijk om te snoozen en me nog een keer om te draaien, zeker in de winter. Bovendien presteer ik gewoon beter in de avonduren, ja: zeker weten een avondmens. Geen twijfel mogelijk.

Toch bleek mijn inner-experience-junkie gisteren sterker te zijn dan mijn natuurlijke afkeer van wekkers, want jawel: de wekker ging om 5.30 uur (!) en OK… na twee keer (goddelijk) snoozen stond ik dan toch echt voor zessen naast mijn bed! ‘Why?’ zal je je misschien afvragen? Omdat ik naar Morning Gloryville ging. Mijn allereerste ochtendrave – een primeur die ik graag met jullie deel.

Voor wie het concept nog niet kent: Morning Gloryville staat voor ‘conscious clubbing and socialising’. Amsterdam maakte vorige zomer kennis met dit concept en de editie waar ik heenging was alweer de zesde in rij. Wereldwijd doen al 18 steden mee aan deze global rave movement. Duizenden mensen raven er maandelijks op los: hup de zonsopkomst tegemoet en nee, niet omdat je dan al 24-uur hebt doorgehaald en op een wazige afterparty beland bent. Dus geen alcohol, geen drugs, maar wél superfoods, smoothies, verse koffie, massages, yoga- en zelfs healingsessies. Iets anders doen voor werktijd en dan vooral dansen blijkt een positief effect te hebben op je algehele well-being en energielevel. Daar zijn werkgevers natuurlijk ook bij gebaat en je ziet dan ook steeds meer bedrijven die Morning Gloryville omarmen.

Met andere woorden: dansen als ultieme ochtend work-out en kick-start voor je lichaam, geest en creativiteit. Dat wilde ik natuurlijk zelf ervaren, al was ik ondanks mijn automatische enthousiasme toch sceptisch vanwege het vroege tijdstip. Ik twijfelde of dit concept wel voor mij was weggelegd. Daar kon ik uiteraard maar op één manier achterkomen!

Morning Gloryville Amsterdam Report2

Morning Gloryville Amsterdam Report4

Wat ik als allereerste (weer) besefte, toen ik om zes uur naast mijn bed stond: ik haat opstaan. MAAR, dat staat los van hoe laat of vroeg het is, als je er eenmaal uit bent is het eigenlijk prima. Nadat ik me in een kleurige outfit had gehesen, twee vlechtjes had gemaakt en er helemaal festival-proof uitzag, liep ik in het donker naar de pont richting CS. Ik had besloten om lekker lui met de metro naar de Wibautstraat te gaan (de rave was namelijk bij het Volkshotel/Canvas). Op de pont en in de metro was ik – zoals altijd die incidentele keer dat ik zo vroeg op pad ben – verbaasd hoe druk het al was. Fijn dat bizarre saamhorigheidsgevoel dat dat losmaakt. En die vibe zette zich voort bij Canvas, waar ik had afgesproken met een vriendin die zo lief was om ook zo vroeg op te staan.

Voelde ik me in de metro nog een beetje ‘carnavalesk’, bij Canvas was het een bonte verzameling van gekke outfits. Ontelbare fantasy leggings, kleurrijke pruiken, glitterschmink, gekke pantoffels, blote voeten, mannen in negligé, meiden in unicorn onesies, zeemeerminnen met opblaasdieren om hun middel, hoepelmeisjes, piraten, maar daartussen ook gewoon jongens in pak, zelfs een paar stropdassen en basic sportoutfits of spijkerbroeken. Juist die gekke mix maakte het een feest voor de zintuigen en zorgde voor een onverwacht “wij-gevoel”! Niks geen hipster-feestje waar iedereen elkaar (afkeurend) zit aan te kijken en te beoordelen, maar een en al smiles and happy vibes die uitgewisseld werden!

Morning Gloryville Amsterdam Report3

Wij begonnen de rave rond 7.15 uur met een heerlijk ontbijtje (yoghurt met vers fruit en granola), terwijl we vol bewondering naar de hoepelkunsten van andere ravers zaten te kijken. Bij Canvas heb je natuurlijk een geweldig 360° uitzicht over de stad en het was dan ook te gek om het langzaam licht te zien worden en de zon op te zien komen (al was het helaas niet volledig onbewolkt). Al snel mengden we ons op de dansvloer, waar we non-stop heerlijk gedanst hebben. De DJ draaide geweldige groovy, funky en upbeat tunes. Ik dacht vooraf nog dat het best awkward kon zijn om zo nuchter met z’n allen te gaan raven, maar niets bleek minder waar! De positieve vibe, de energie en het enthousiasme van iedereen werkte gewoon super aanstekelijk. De rave duurde tot 10.30, maar ik ben rond 10 uur naar mijn werk gegaan. We konden onszelf er bijna niet toe zetten om weg te gaan, het liefst waren we de hele dag blijven dansen en in die bubbel gebleven! Eenmaal op kantoor bleek deze ochtendrave inderdaad gunstig voor mijn werkdag, ik zat vol energie tot ver na werktijd en heb de hele dag met een big smile rondgelopen. Ik heb Morning Gloryville dan ook meteen als bedrijfsuitje geopperd 😉

Morning Gloryville Amsterdam Report5

Mijn eindoordeel: ik kan dit iedereen echt zonder enige terughoudendheid aanraden. Ik hoop dan ook dat mijn verslag jullie enthousiast of in ieder geval nieuwsgierig heeft gemaakt, want ik gun iedereen deze onvergetelijke ervaring! Ik snap als geen ander dat het tijdstip best een drempel kan zijn, maar geloof me, het is het driedubbel-en-dwars waard.

Ik kan jullie nog niet exact vertellen wanneer de volgende editie in Amsterdam is, maar ik heb van de organisatie begrepen dat zij van plan zijn om de komende maanden pop-up feesten te organiseren op verschillende locaties. Er wordt ook nagedacht over een pop-up beachfeest in de late lente en wellicht een bootfeest in de zomer! Dit is allemaal nog niet definitief, maar in ieder geval volop mooie plannen en genoeg reden om Morning Gloryville in de gaten te houden.

Blijf op de hoogte van komende edities in Amsterdam via Facebook, check de (global) website voor meer informatie of bekijk op YouTube aftermovies om vast in de stemming te komen.

Meer “eropuit” reports lezen? Check ze hier.

Q: Denk je dat jij een volgende keer ook naar Morning Gloryville gaat?

Liefs! Anouk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.