Eropuit // CitizenM & International Film Festival Rotterdam

Laat ik mezelf eerst introduceren: ik ben Zoë en ik woon inmiddels 8 jaar in Amsterdam, maar… Ik ben géén Amsterdammer die niet verder kijkt dan de ring (echt niet?! Nee, echt niet!). Ik houd van nieuwe omgevingen, waar dan ook ter wereld overigens, en ben o.a. groot fan van Rotterdam, misschien wel het ‘rauwste’ stukje van Nederland. Ik vind de underground creativiteit van deze stad werkelijk waar… fantastisch. De stad loopt mijns inziens altijd voor op creatief en cultureel gebied. Het inspireert me enorm!

Namens hotel CitizenM mocht ik gisteravond samen met mijn vriendje een avondje doorbrengen in deze fijne stad en dat wilde ik om bovenstaande redenen dus ook zeker niet afslaan. Bij aankomst ontdekte ik de gezellige sfeer van het Gelderse Plein, waar dit mooie hotel staat. Wat een fantastische uitzicht! CitizenM heeft ramen als muren, grappige quotes op de gekste plekken en een inspirerend mooi design. Wát een hip hotel! (Ik heb overigens ook nog nooit zó snel in- en uitgecheckt!) ALS je ooit een hotel zoekt in Rotterdam, is dit duidelijk the place to be.

CitizenM en IFFR01

CitizenM en IFFR08

CitizenM en IFFR09

CitizenM en IFFR10

CitizenM en IFFR07

CitizenM en IFFR06

CitizenM en IFFR05

CitizenM en IFFR04

Ik mocht namens het hotel voor de eerste keer de sfeer gaan proeven van het International Film Festival. Heel het hotel zat vol met festivalgangers en eenmaal buiten merkten we dat door het festival de stad nog meer gaat leven dan normaal. Er hangen overal posters en er nemen veel mensen speciaal vrij om het festival te kunnen bezoeken. Wij gingen naar de film Timbuktu, een ijzersterke film over een actueel onderwerp: religieuze fundamentalisten die een nomadische gemeenschap in de woestijn – op z’n zachtst gezegd – komen “verstoren”. Er zat ook prachtige muziek in de film. Vandaag ontdekte ik dat de muziek afkomstig is van de Malinese Fatoumata Diawara, die ook een klein rolletje heeft in de film (ga haar absoluut even Spotify-en! Afrikaanse zenheid guaranteed!).

Na afloop bleek dat er overal nog feestjes werden gegeven, ook op plekjes waar je ze juist niet zou verwachten. Wij begonnen met drankjes in de Doelen en gingen vervolgens door naar de Ontbijtbar (normaliter dus echt een ontbijtbar; de menukaart zag er overigens top uit!) en eindigden in de Schouwburg.

Al met al vond ik het een super gezellige en indrukwekkende avond, ik zou het volgend jaar zo weer doen! Rotterdam is sowieso fijn om te zijn, maar tijdens het Film Festival is er dus nóg een leuke reden om ernaartoe te gaan!

CitizenM en IFFR02

CitizenM en IFFR03

CitizenM en IFFR 23

CitizenM en IFFR 21

CitizenM en IFFR 22

CitizenM en IFFR11

Meer “eropuit” reports lezen? Je kunt ze hier vinden.

Ben jij wel eens in CitizenM geweest en/of naar het International Film Festival gegaan? Wat vond je ervan of ben je misschien van plan dit weekend nog te gaan?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

Dit is een review. Lees de disclaimer voor meer info.

12 reacties

Hollie -

Fantastic post, thanks for sharing! Lovely photographs too :) Hollie x

De Groene Meisjes -

Wow het hotel ziet er echt heel tof uit! Rotterdam is geweldig. Iedere keer dat we er komen ontdekken we weer fijne nieuwe plekken. Er is minstens net zoveel te beleven als in Amsterdam! Cinerama is geweldig, ik kreeg er helemaal een retro vibe hihi, en ik ga de muziek uit die film opzoeken. Thanks!

Marte van Liere -

Helemaal mee eens! Ik kom er dan ook veel te weinig…
Cinerama ken ik nog niet. Benieuwd!

Karen -

Gaaf hotel he?! Heb je toevallig de wekker ingesteld? Wij wel, wekker oergeluiden oid. We werden gewekt met groen licht en allerlei apenkreten. Super grappig. We hebben toen trouwens ontbeten Picknick, dicht bij citizenM. Ook een super leuke plek!

Marte van Liere -

OH.
MY.
GOD.

Een wekker met oergeluiden?! Waar was ik? SHIT. Niet gezien. IK. MOET. TERUG.

Nancy -

Mijn vriendin zegt iedere keer: “Nance, echt wat voor jou het filmfestival, het is zo gezellig!” Maar het komt er gewoon nooit van, er is altijd wel weer iets anders te doen. Een jaar geleden echter waren we in Rotterdam tijdens het filmfestival (maar niet voor het festival) om mee te dansen op de beats van 2ManyDJ’s. Een hotelletje was toen wel een uitkomst geweest want het werd nogal vroeg… in de ochtend. Als je dan nog naar huis moet rijden met de auto is dat behoorlijk jammer.
Wiet weet binnenkort eens!

Marte van Liere -

Haha! Dat is vaak het probleem met deze leuke, culturele initiatieven :) Volgend jaar maar gewoon écht eens doen dan! Het heeft een bijzondere, eigen sfeer. Dat vond ik bijzonder cool!

Reageer ook