Vorig weekend ging ik er weer op uit: ik mocht namelijk naar een nieuw soort festival in de Efteling: de Midzomernacht! Ben je bekend met de Efteling, dan weet je dat je kunt wegdromen bij het Sprookjesbos en tig adrenaline kicks krijgt na iedere attractie. De Midzomernacht is echter een nieuw concept: het was een mini-festival dat ’s avonds werd gehouden (dus officieel na sluitingstijd), er was een speciaal amusementsprogramma, er waren tig foodtrucks en andere culinaire verrassingen en het had echt een heel ‘eigen’ karakter.

Voor iedereen die graag wegdroomt, haar fantasie wil laten prikkelen en extra creatief wil worden, is deze nacht echt magisch en fantastisch. Het is al leuk genoeg dat je officieel de start van de zomer viert – iets wat ik nooit deed, zeker niet met winterjas aan – en het wordt enorm aangekleed met rondhuppelende elfjes en trollen, gigantische verlichte bloemen in de bomen, extra lekker eten en – ja ja – G&T’s! Persoonlijk hoogtepuntje: ik mocht de zomer vieren met een oliebol! Happy New… Summer! De uren gingen razendsnel voorbij: we wilden alles zien en meemaken. Na heerlijke hapjes en enkele attracties liepen we naar Aquanura om het waterspektakel te bezichtigen. Geweldig gemaakt, zo knap. We zaten bij een mini-Rollende Keukens te genieten van ons avondeten en we mochten om 00.00 uur een wens het universum insturen. We sloten de nacht af in de Droomvlucht, een attractie waar je normaal gesproken uren voor in de rij staat en waar we nu in één keer naartoe konden lopen. Ik was om, mag ik volgend jaar weer?

Ik omarm elk moment om even kind te zijn en m’n fantasie te laten prikkelen, en dat gebeurde volop bij de Midzomernacht. Ik vond het geweldig. De Efteling was nóg magischer dan overdag.

We liepen uiteindelijk rond 01.00 u het park uit… De avond was te snel gegaan, maar wat was het leuk. We sliepen gelukkig in een appartementje om de hoek, in Efteling Bosrijk. Ik denk zo ongeveer de enige plek ter wereld waar je met Klaas Vaak mutsje mag slapen… Mag ik me nog meer kind voelen?

Droom nog even met mee en bekijk de foto’s die ik er maakte voor een fijne indruk van de avond:

Efteling Midzomernacht - 9

Efteling Midzomernacht - 5

Efteling Midzomernacht - 13

Efteling Midzomernacht - 15

Efteling Midzomernacht - 14

Efteling Midzomernacht - 16

Efteling Midzomernacht - 7

Efteling Midzomernacht - 2

Efteling Midzomernacht - 18

Efteling Midzomernacht - 4

Efteling Midzomernacht - 17

Efteling Midzomernacht - 10

Efteling Midzomernacht - 11

Efteling Midzomernacht - 12

Efteling Midzomernacht - 1

Efteling Midzomernacht - 6

Benieuwd? Een ticket voor de Midzomernacht kost € 36,00 per persoon. Ik wil iedereen dit nieuwe fantastierijke festival van harte aanraden voor volgend jaar. Wellicht wel met een dosis zon erbij, dan is het plaatje helemaal compleet.

Namens De Efteling ben ik volledig bewust de zomer ingesprongen. Ik ben er klaar voor en heb er enorm veel zin in. Jij ook? Happy summer!

Meer info over de Midzomernacht vind je op www.efteling.com/midzomernacht!

Zou jij volgend jaar naar de Midzomernacht willen gaan?

Liefs!