MODE & BEAUTY

Bohemian Fashion // Eyewear-Vintage

20140528-213634.jpg

Als je me volgt op Instagram, heb je gisteren kunnen zien dat ik bij de pop-up shop van Eyewear-Vintage was. Eyewear-Vintage stond ook op de Moderne Hippies Markt tijdens Vrijland Festival, en ze hebben deze week een pop-up shop op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Ik wil Eyewear-Vintage graag met jullie delen, want… Als je deze zomer op zoek bent naar een échte designerbril, dan moet je zeker bij hun zijn. Ze hebben namelijk allemaal “classics” uit de jaren ’60/’70/’80. Echte designerbrillen dus, en dan uit de good ‘old days. Fijn als je brillendrager bent, of als je simpelweg op zoek bent naar nieuwe shades.

20140528-213624.jpg

Denk aan merken als RayBan, Cartier en Dior, maar ook “autobrillen” van Ferrari of authentieke brillen uit de tijd dat Playboy nog brillen maakte. “New Old Stock” wordt het ook wel genoemd: (heel) oud, maar nooit gedragen.

20140528-213710.jpg

De gezichten achter Eyewear-Vintage, Jelle en Hannah, kunnen je álle ins & outs vertellen: het verhaal van het merk, hoe de zonnebrillen vroeger gemaakt werden, hoe je kunt herkennen dat ze echt zijn, en… hoe ruk bijvoorbeeld een RayBan van nú is. Het is al erg genoeg dat iedere vrouw er een lijkt te hebben; blijken ze ook nog eens ongeveer 1 euro waard te zijn (let wel: die na 1998 gemaakt zijn). Ik kon wel janken; zeker gezien ik er al drie verloren heb. What a waste of money!

20140528-213651.jpg

Iedere bril is uniek en ze hebben niet vaak dezelfde bril twee keer. Dus zoek goed, en je vindt misschien wel je nieuwe grote liefde. Als je overigens niet blij bent met de lenzen (of juist heel blij bent met het montuur, maar hier bijvoorbeeld een zonnebril van wilt laten maken), kun je deze ook laten vervangen. Klantenservice staat hier hoog in het vaandel. Geef vooral aan wat je wensen zijn en Jelle en Hannah helpen je op alle mogelijke manieren. Als ze het zelf niet kunnen oplossen, schakelen ze wel een andere expert in.

20140528-213701.jpg

Als je ook fan bent van echt (je snapt me; kwalitateit, ambacht, enzo); dan snap je gelijk wat ik bedoel als je hier binnen komt en een paar brillen op doet. Het gewicht, hoe de bril op je neus valt, de lenzen; alles klopt aan deze brillen. Let wel: hier betaal je natuurlijk ook voor. Als je een brillendrager bent en je hebt een nieuwe bril met scherpte nodig hebt (en je rekent dus al op een flink bedrag), dan kan de prijs echter nog meevallen ook.

20140528-213644.jpg

Als je de prijzen van designerbrillen van nu vergelijkt met de collectie van Eyewear-Vintage, zou ik als ik jou was als een malle hierheen gaan, voordat de zon weer gaat schijnen.

Je vindt ze deze week tot en met 1 juni in de onedayshop op de Haarlemmerdijk 41. Kan je deze week niet meer? Houd vooral de Facebookpagina in de gaten, want ze poppen de komende tijd o.a. op in meer shops, markten en festivals. Daarna zullen ze, zoals het ware moderne hippies en verzamelaars betaamd, een tijdje rondreizen. In de toekomst staat ons een heuse webshop te wachten; dus zeker iets om in de gaten te houden!

Check mijn nieuwe shades! You like? 🙂

20140529-112604.jpg

20140529-163219.jpg

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.