MODE & BEAUTY

Fair Fashion // One-of-a-kind zonnebrillen van Beaver Bril

Zonnebrillen. Als je bent zoals ik, kan je er nooit genoeg hebben. Van nature ga ik altijd voor zo extravagant mogelijke modellen: van Lolita-hartjes tot apple shaped shades (ja, echt) en van oversized 60’s (mijn lievelingsbril, omdat de lenzen geel zijn, waardoor het altijd lijkt of de zon schijnt) tot ronde John Lennon-glaasjes. Maar zo af en toe is het toch ook best leuk om eens een klassiek model te proberen en dat werd een Beaver zonnebril. Toegegeven: de naam is een beetje unfortunate, maar wat deze brillen zo uniek maakt is dat ze geheel van natuurlijke materialen zijn gemaakt: bamboe, hout, en sinds kort ook steen.

Steen? Ja, you heard it right. Op het eerste gezicht klinkt het wat vreemd, maar ik kan jullie verzekeren: deze brillen zijn mooi! (De foto’s spreken voor zich.)

Beaver Zonnebril 1

De stenen brillen zijn er in twee verschillende modellen, een lichte uitvoering en een donkere. Ik koos de zwarte (altijd goed, nietwaar mme. Chanel?), een wat klassiek, rechthoekig model. Bonuspunten voor het feit dat zowel ik als mijn beste vriend hem kunnen dragen! Hij krijgt er net zoveel complimenten over als ik – always a good thing 😉

Beaver Zonnebril 2

Beaver Zonnebril 3

Naast het aantrekkelijke uiterlijk is het natuurlijk sowieso een prettig idee dat deze brillen geen wegwerpmodellen zijn, gemaakt van vervuilend plastic en in elkaar gezet door kinderhandjes in een Derde Wereld-land. Elk model is handgemaakt en uniek, van duurzame materialen, en bedoeld om een leven lang mee te gaan. Ecofabulous, baby! It’s the future.

Meer weten of meteen bestellen? Ga naar de website van Beaver. Daar vind je meteen ook inspirerende blogs en lookbooks. Of, als je eerst wil passen: scoor ‘m bij Raw Materials op de Rozengracht! (Sowieso een aanrader.)

Beaver Zonnebril 4

Liefs, Liselore

review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.