MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Reformation

Halleluja: het bestaat! Een eerlijk kledingmerk dat super fashionable én een beetje bohemian is! Say hello to Reformation. We make killer clothes that don’t kill the environment, aldus Reformation. Reformation is compleet duurzaam, wordt 100 % eerlijk gemaakt en is simpelweg een super mooi merk. Je leest alles over hun goede verhaal hier, waar ze ook nog vertellen dat 3/4 van hun management vrouw is, ze hun medewerkers een pas hebben gegeven om openbaar vervoer te stimuleren en het proces van design naar jurk minder dan een maand is (i.p.v. een gemiddelde van 12-18 maanden)! O ja, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de materialen. Ze gebruiken namelijk alleen maar 1) nieuwe duurzame stoffen, 2) hergebruikte vintage kleding en 3) stoffen die over zijn. Echt waar, dit merk wil je opslaan in je geheugen of ergens op je computertje.

Bij deze enkele mooie plaatjes om een beeld te krijgen van het merk:

Reformation-3

Bron foto

Reformation-1

Bron foto

Reformation-2

Bron foto

Reformation-5

Bron foto

Reformation-6

Bron foto

Bovendien is het lezen van de website heerlijk tijdverdrijf. Niet alleen mooie plaatjes kijken met prachtige kleding, ook hoe ze informatie delen over eerlijke kleding is heel verfrissend. Lekker modern en leuk gedaan!

Reformation-4

Bron foto

Toegegeven: de kleding kan flink prijzig zijn. Daarom hebben ze begin 2015 The Obvious Collection gelanceerd. Daarover zegt het label zelf: “Onze missie is om draagbare kleding voor iedereen mogelijk te maken. Maar we realiseren ons dat Reformation iets boven budget kan zijn voor sommige dames. Daarom lanceren we een collectie die iets minder geld kost.” Yeah!

Kijk voor meer info op www.thereformation.com.

Wat vind jij van Reformation?