DUURZAAM

Fair Fashion // Slippers van gevallen palmbladeren

In juli lanceerde O’Neill Footwear de eerste slippers van palmleer. Bij het woord “palm” heb je in eerste instantie misschien (ook) niet de beste associatie, maar hier zit zowaar een goed verhaal achter. Dat zit zo:

De slippers zijn het resultaat van een nauwe samenwerking met de Nederlandse materiaalontwerper Tjeerd Veenhoven. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met natuurlijke vezels, waarbij synthetische grondstoffen worden vervangen door biologisch afbreekbare grondstoffen. Tjeerd Veenhoven heeft voor O’Neill Footwear onderzocht hoe palmbladeren gebruikt kunnen worden voor slippers. Na vier jaar onderzoek kreeg hij het voor elkaar om de bladeren in palmlaminaat te transformeren voor de favoriete schoenen van surfers: slippers. Elk paar slippers is uniek en verschilt in kleur en andere kenmerken, omdat palmbladeren een natuurproduct zijn.

O'Neill Tree of Life - Moderne Hippies - 1

O'Neill Tree of Life - Moderne Hippies - 5

Wie deze slippers koopt ondersteunt ook nog eens de lokale Indiase werknemers door het Tree of Life-project. De gevallen palmbladeren worden namelijk opgeraapt door lokale Indiase werknemers en worden vervolgens zorgvuldig geselecteerd om ze te prepareren voor fabricage. Voor ieder opgeraapt palmblad krijgen ze betaald. Dit proces verbetert het leven van veel Indiase mensen en op deze manier kunnen zij nu ook profiteren van wat de natuur te bieden heeft.

O'Neill Tree of Life - Moderne Hippies - 2

O'Neill Tree of Life - Moderne Hippies - 3O'Neill Tree of Life - Moderne Hippies - 4

Iets dragen met een mooi verhaal en een fijne surf-vibe… Daar kunnen wij alleen maar van houden!

Wil jij ze hebben? Dan moet je even je best doen: ze zijn namelijk verkrijgbaar bij enkele geselecteerde retailers, zoals Mint Mini Hall in Amsterdam. Meer surf-inspiratie opdoen? Check www.oneill.com.

Wat vind jij van de slippers?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.