DAGBOEK

Favorieten // Januari 2016

Boho babes, get ready: dit zijn mijn persoonlijke favorieten van de afgelopen januari!

Favorieten van de maand- januari 2016- - 1

Seepje Vrij en Blij geur

Een tijd lang gebruikte ik de wasnoten van Seepje, maar dat is toch niet helemaal ideaal. Uiteindelijk zijn ze gekomen met een vloeibare variant. Perfect! Ik kocht de geuren die ze hadden: ‘Versgeperste Lentegeur’ en ‘Vrij en blij’. Ik word vooral heel vrolijk van ‘Vrij en blij‘ (what’s in a name!). Het werkt simpelweg uitstekend en ik vind de geur heerlijk!

Zoutkristal

Toen ik voor werk in Rotterdam moest zijn, kwam ik langs Mystiek. Een spiritueel hippie-hippie zaakje op de Witte de Withstraat. Niets mis met een portie hippieheid. Ik vond er deze prachtige waxinehouder van zoutkristal. Naast dat ‘ie gewoon super mooi in de woonkamer staat, schijnt ‘ie ook nog eens een positief effect te hebben op je geestelijke en lichamelijke balans. Zij zeggen er het volgende over:

Hoe wij ons voelen en ons prestatievermogen hangt sterk af van de positieve en negatieve deeltjes (ionen) in de lucht. Sigarettenrook, elektrische apparaten en onvoldoende ventilatie verhogen de concentratie van positief geladen ionen. Dit kan bijdragen tot lusteloosheid, slapeloosheid en depressiviteit. Door afgifte van negatief geladen ionen kan zoutkristal een natuurlijke tegenpool vormen en brengt ze de elektrische lading in woon- en werkvertrekken weer in evenwicht. Dezelfde ionen vinden we terug in de natuur, bij watervallen, aan zee of na een onweersbui. Ook de kleur (rose/oranjeroord) geeft een belangrijke bijdrage aan de hart chakra energie en is een stimulans voor het ontwikkelen van de goede dingen in de mens.

#Hippietalk. I know. Conclusie: hij staat vooral erg tof en de betekenis is mooi meegenomen.

Lush Ro’s Argan Body Conditioner

Ik ben he-le-maal gek op de Body Conditioners van Lush. Ik was vorig jaar al verliefd geworden op African Paradise, maar Ro’s Argan is ook niet mis. Ik gebruik ‘m net even anders dan hoe het op de verpakking staat: na het douchen smeer ik m’n lichaam in (terwijl m’n huid nog aardig vochtig is) en daarna droog ik mezelf af. Ik gebruik ‘m dus niet onder de douche, om daarna af te laten spoelen. Dit komt omdat ik een erg droge huid heb, en ik het qua geur ook heel lekker vind als het wat langer blijft hangen.

Favorieten van de maand- januari 2016- - 2

Edelstenen

Ook de edelstenen haalde ik bij Mystiek. Ik kocht de amethist, sodaliet en citrien. Deze hebben allemaal hun eigen werking: een amethist versterkt bijvoorbeeld intelligentie, intuïtie en brengt duidelijkheid, maar geeft ook kalmte en innerlijke rust. Vooral dat laatste kon en kan ik erg goed gebruiken. De sodaliet is onder meer geschikt tegen een te hoge bloeddruk – en ik kocht ‘m eind december, toen ik het zo druk had dat m’n hart dat ook liet weten. De citrien maakt vrolijk en is goed tegen vermoeidheid – iets wat ik enorm goed kan gebruiken, omdat ik niet goed tegen de winters kan in Nederland. Ze liggen nu op de ladder in de woonkamer. Naast de potentiële werking vind ik ze ook heel mooi staan in huis!

Returning Seasons ketting

Mijn nieuwe ketting van Returning Seasons kon je al terugzien in deze Look of the Week. Naast dat ik de ketting erg mooi vind, vind ik de ontdekking van Returning Seasons vooral erg leuk. Bohémien kleren en sieraden, met de hand gemaakt in Amsterdam. Hoe cool!

The Body Shop Fresh Sorbet Blush

Ik heb een absolute hekel aan m’n bleekscheet-gezicht en oh man: wat ben ik blij, dat ik over een paar weken in Zuid-Afrika zit! Tot die tijd doe ik het toch echt met een blushje hier en daar. Deze sorbet van The Body Shop zorgt echt voor een kleurrijker huidje en heb ik dus ook veel gebruikt afgelopen maand.

Favorieten van de maand- januari 2016- - 3

Toms Jarret Shiny Gold Polarized Zonnebril

Goed goed, héél af en toe scheen de zon wel en mocht ik alvast genieten van m’n nieuwe toffe zonnebril van Toms. Ook die neem ik natuurlijk mee naar Zuid-Afrika!

Riverstones Moments Silver oorbellen

Tijdens de Sissy-Boy Kerstmarkt kwam ik Riverstones weer tegen, een merk waar ik al jaren helemaal gek op ben. Daar kocht ik twee paar oorbellen – waar ik allebei fan van ben – maar waarvan ik afgelopen maand vooral de Moments Silver oorbellen van droeg. Ze zijn een beetje rocky en super makkelijk te dragen!

Wild

Super blij met de boekenclub op deze website, waarin we momenteel het boek Wild van Cheryl Strayed behandelen. Ik zit er helemaal in en zou stiekem ook wel eens zo’n heldhaftige hike willen maken. Wat een stoere vrouw!

Wat is jouw favoriet?