HOTSPOTS

Festival Guide // Tip & Playlist: Buiten Westen

Het fijnste en gezelligste festival waar heel Amsterdam even lijkt samen te komen is weer in aantocht: Buiten Westen! Dit jaar op 18 juli in het Westerpark in Amsterdam. Verwacht een verzameling van vrije geesten en geluiden, een prachtige opzet, een heerlijke sfeer, de beste DJ’s, goede muzikanten, creatieve kunstenaars, ambachtelijke cateraars en andere jonge creatievelingen.

Must see

De muziek varieert van melodieuze en groovende house tot soulvolle disco en diepgaande techno. Ik ben heel erg fan van onderstaande video waarin ze de line-up van dit jaar op een creatieve manier kenbaar maken en hun typische sfeertje zo goed laten zien. Let ook op het fantastische nummer dat ze als achtergrondmuziek hebben gebruikt:

Lucy in the sky with diamonds!

Meer dan muziek

Maar het draait niet alleen om muziek bij Buiten Westen. De aankleding, het eten en de randprogrammering staan namelijk ‘op gelijke hoogte’ met de muzikale invulling. Kunst zal dit jaar zelfs meer centraal gesteld worden dan voorgaande jaren! Iets waar we naar uit kunnen kijken.

BW MH 5

BW MH 2

BW MH 4

Human Rights Tattoo

Een goed voorbeeld van een kunstproject is de samenwerking met Human Rights Tattoo. Dit is een langlopend kunstproject dat het belang van de mensenrechten wil onderstrepen. Daar moet je je mentaal maar even op voorbereiden: ze tatoeëren namelijk op verschillende festivals in Nederland een letter van de verklaring van de universele mensenrechten op 6773 verschillende mensen! Een festival als Buiten Westen is dé plek om het leven en de vrijheid te vieren, dus inderdaad: why not? Ik vind het idee in ieder geval super cool!

Nog meer goede doelen

Maar Buiten Westen werkt samen met nog meer goede doelen! De Voedselbank en stichting SINA zullen namelijk ook aanwezig zijn tijdens het festival. En 22 april aanstaande wordt er in samenwerking met 10.000 hours een vrijwilligersdag georganiseerd, waar ze met minder bedeelde kinderen uit de buurt moestuintjes gaan aanleggen in het Westerpark.

Buiten Westen Playlist

Speciaal om uit te kijken naar dit fijne festival heb ik een playlist voor je gemaakt om een impressie te krijgen van de line-up:

De kaartverkoop is net van start gegaan en geloof mij: daar wil je bij zijn!  Bekijk Buiten Westen festival online en koop hier je tickets!

Q: Ga jij naar Buiten Westen dit jaar?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Bron foto’s: Buitenwesten.am

gesponsord artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.