HOTSPOTS

Fijn Plekje // Gathershop in Amsterdam

Soms nieuw, soms oud. Soms gezond, soms niet. Soms een café, soms een winkeltje. Eén ding is zeker: het is gewoon een fijn plekje. En ik maak er enkele foto’s, meestal met m’n telefoontje. Het belangrijkste? Ik wil dit fijne plekje gewoon even delen, in de hoop dat jullie het ook zo’n fijn plekje zullen vinden.

Ik ben helemaal fan van dit schattige winkeltje in de Van Woustraat: gathershop. Als jullie in 2013 of 2014 naar de evenementen kwamen van Moderne Hippies herkennen jullie de naam misschien wel! Zij stonden hier namelijk ook geregeld 🙂

Jessica – het creatieve brein en de curator achter gathershop – is een paar jaar geleden uit Engeland naar Nederland gekomen en voelt zich hier helemaal thuis. Ze focust zich met name op handgemaakte items en onontdekte designers en labels. Er worden prachtige items voor in huis verkocht, maar je vindt er bijvoorbeeld ook natuurlijke cosmetica en tweedehands kleding. Je merkt dat er veel liefde en aandacht is geschonken aan de items die er verkocht worden. Bijna alles wat er wordt verkocht wordt bij mensen thuis op kleine schaal gemaakt. “An antidote to the commonplaces of mass production” – zo staat er op haar website, en dat is het inderdaad precies. Ook vind je in de shop-in-shop tijdelijk de te gekke kleding van Rock on Vintage. Bij het stijltje van de winkel moet je denken aan simplistisch doch stijlvol. Kijk daarvoor vooral naar de foto’s:

IMG_5097

IMG_5108

IMG_5107

IMG_5075

IMG_5102

IMG_5110

IMG_5106

IMG_5095

IMG_5103

IMG_5105

IMG_5099

IMG_5100

IMG_5098

IMG_5101

IMG_5290

IMG_5291

Ik zou hier naartoe gaan voor: een traktatie voor mezelf en mijn interieur of als ik een cadeau zoek voor iemand/een housewarming
Waar: Van Woustraat 99, Amsterdam
Leuke weetjes: gathershop heeft een paar keer op de Moderne Hippies Markt gestaan; daar heeft ze enkele bedrijven ontmoet waar ze het zo goed mee kon vinden, dat zij nu ook verkocht worden in haar winkel (zoals momenteel: Rock on Vintage) – Moderne Hippies for president!
Websitegathershop.nl

Nog meer fijne plekjes in de Van Woustraat zijn: Pasticceria en Spaghetteria.

Q: Lijkt jou dit een fijn plekje?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.