HOTSPOTS

Fijn Plekje // HAP in Den Bosch

HAP7 Den Bosch

Voor ik van start ga met deze review, moet ik jullie eerst wat bekennen: ik ben geen veganist. Ik ben zelfs geen vegetariër. Waar ik wel veel van hou, is Lekker Eten. Nou is mijn Venn-diagram voor wat Lekker Eten betreft gelukkig een stuk groter dan de cirkels Carbs & Chocolate, geloof ik dat vlees en vis niet iets is voor elke dag (en wil ik dat sowieso zoveel mogelijk bewust en biologisch), en staat er dus vaak genoeg een vega(n) gerecht bij mij op tafel. Maar wel Lekker Eten dus. En dat kun je bij HAP in Den Bosch!

HAP1 Den Bosch

Sinds een paar maanden is HAP, een fair & vegan winkel en lunchroom, na een succesvolle crowdfunding neergestreken aan de Kruisstraat in Den Bosch. Met een fijne, relaxte sfeer, gelegen aan een allerliefst straatje dicht bij het station, precies op de sightseeing en funshopping route. In een vorig leven maakte HAP deel uit van het helaas ter ziele gegane De Nieuwe Winkel, maar de huidige incarnatie is meer dan de moeite waard om te bezoeken.

HAP6 Den Bosch

Sinds ik in Den Bosch ben komen wonen is me opgevallen dat er niet bepaald veel vegetarische eetplekken zijn: wel veel bewuste en biologische restaurants waar je ook vega(n) kunt eten, alleen merk je dat de liefde voor koken toch meer in vlees zit (ook te merken aan de verhoudingen vlees – andere dingen trouwens). Hoog tijd voor meer vegetarische en veganistische plekjes dus! HAP is bovendien de eerste vegan horecaplek van Noord-Brabant (naar verluidt komt er binnenkort ook een in Breda)!

HAP4 Den Bosch

Jochem en Eline runnen hun 100% veganistische eetcafé en koffietent met een simpele kaart die per dag wisselt. Zoveel mogelijk is biologisch en afkomstig uit de buurt. Je kunt bij HAP ook terecht voor bijzonder goede koffie en er is veel aandacht voor gluten-, soja- en suikervrij. Ook bakken ze op verzoek taarten of cupcakes voor je. Takeaway is ook mogelijk!

HAP8 Den Bosch

HAP is niet alleen een lunchroom, maar ook een winkel: met vers biologisch brood, allerhande veganistische boodschappen (holy grail vegan marshmallows!) en vooral veel voor de hartige trek, met kaas-, vlees- en visvervangers. Check ook hun Facebook voor een indruk voor de artikelen.

HAP5 Den Bosch

Verder een amazing treasury aan frisdrankvariëteiten: van usual suspects cola (4 soorten) en ouderwetse citroenlimonade tot bijzondere smaken van Fritz en Wostok als rabarber (<3) , gember-dragon, dadel-granaatappel, rozen, maté, meloen, vlierbes, druiven en dennenappel.

HAP2 Den Bosch

Op een heel warme dag, waarbij verschillende, heel diverse klanten binnen komen waaien voor koffie of wat lekkers, onder andere twee old school yuppen die hen op het hart drukken dat het toch echt veel handiger is als er duidelijker met ‘Koffie’ wordt geadverteerd op de ruit en een coole vader op een dad-date met de kleine, ga ik de sfeer proeven bij HAP.

HAP9 Den Bosch

Bij eerdere lunches op de vorige lokatie was ik al gevallen voor hun zalige cupcakes en soepjes. Deze keer ga ik voor een enorme sandwich met een soort tapenade van lupine met tomaat, geroosterde paprika en heel veel salade met o.a. knolraap en niet van echt te onderscheiden bacon. Delicious! Een een prima bodem voor als je een dag de stad in bent in Den Bosch. Helaas betekent dat wel dat ik geen plek meer heb voor de zoetigheid maar soit, dat komt de volgende keer wel weer!

HAP3 Den Bosch

Zouden jullie graag eten en drinken bij HAP?

HAP10 Den Bosch
HAP Fair & Vegan winkel
Kruisstraat 24
5211 DV Den Bosch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.