Soms nieuw, soms oud. Soms gezond, soms niet. Soms een café, soms een winkeltje. Eén ding is zeker: het is gewoon een fijn plekje. En ik maak er enkele foto’s, meestal met m’n telefoontje. Het belangrijkste? Ik wil dit fijne plekje gewoon even delen, in de hoop dat jullie het ook zo’n fijn plekje zullen vinden.

Ik woon nu zeker 6 jaar in Amsterdam Oost, een wijk die ik in jaren enorm heb zien veranderen. Waar er eerst nog niet zoveel te doen was, schieten de leukste café’s, restaurants en winkeltjes momenteel als paddestoelen uit de grond. Toen vorig jaar Amsterdam Oostpoort opende (een winkelcentrum met de bekende winkelketens) was ik eigenlijk best wel enthousiast: ook wij hebben nu een mini-centrum in onze wijk, en dat is fijn!

Ik werd toentertijd al heel erg enthousiast van 1 winkel: Het Faire Oosten. De naam zegt in principe genoeg… Alles in deze winkel is fair en heeft een goed verhaal. Goed omdat de producten duurzaam zijn, fairtrade gecertificeerd of lokaal met passie vervaardigd zijn. En inmiddels weten we allemaal wel dat dat allang niet meer suf is. Alleen Het Faire Oosten maakt het misschien wel nog wat hipper en leuker dan we al gewend zijn. Er worden veel merken verkocht waar we hier op Moderne Hippies ook over schrijven of reviewen, maar toch kom ik ook altijd nog een heleboel merken tegen die ik niet ken.

Het heeft een groot cadeau-gehalte: nieuw huis, nieuwe baby, Sinterklaas en Kerst… Noem het maar op. This is your go-to place. Kijk mee naar de foto’s voor een impressie.

Het Faire Oosten - 1

Het Faire Oosten - 2

Het Faire Oosten - 3

Het Faire Oosten - 4

Het Faire Oosten - 5

Het Faire Oosten - 6

Het Faire Oosten - 7

Het Faire Oosten - 8

Het Faire Oosten - 9

Het Faire Oosten - 10

Het Faire Oosten - 11

Het Faire Oosten - 12

Het Faire Oosten - 13

Het Faire Oosten - 14

Ik zou hier naartoe gaan voor: een cadeautje voor mezelf of een cadeautje voor een ander (huisfeestje, verjaardag, baby, whatever… Alles!).
Waar: Waldenlaan 208, Amsterdam
Leuke weetjes: Je vindt er veel merken die we op Moderne Hippies reviewen (denk aan: de natuurlijke deo van Bliss Cosmetics, de toxic-vrije tampons van Yoni, de snoepjes van NoCandy en het natuurlijk wasmiddel van Seepje – let op: de laatste is m’n eerste YouTube-review-poging ever en heel oud, awkward!); veel van deze merken stonden ooit op de Moderne Hippies Markt (toen ik het nog organiseerde); er worden geregeld workshops georganiseerd en er zijn ook altijd groepsexposities waar Het Faire Oosten een platform biedt aan kunstenaars.
Websitehetfaireoosten.nl

Nog meer fijne plekjes in Amsterdam Oost zijn: Brouwerij ’t IJ, We Are Vintage en Hartje Oost

Lijkt jou dit een fijn plekje?