HOTSPOTS

Fijn Plekje // Restaurant Nomads in Amsterdam

Soms nieuw, soms oud. Soms gezond, soms niet. Soms een café, soms een winkeltje. Eén ding is zeker: het is gewoon een fijn plekje. En ik maak er enkele foto’s, meestal met m’n telefoontje. Het belangrijkste? Ik wil dit fijne plekje gewoon even delen, in de hoop dat jullie het ook zo’n fijn plekje zullen vinden.

Onlangs kreeg ik een uitnodiging om bij Restaurant Nomads te komen eten, een Arabisch restaurant dat gevestigd is op de Rozengracht in Amsterdam. Ik nam m’n vriend mee voor een romantisch diner voor twee, en damn, dat kregen we. Alsof we een sprookje binnenliepen. Wat is het hier mooooooi!

Donker, duister, romantisch, sexy. Perfect voor een eerste date, zeiden we tegen elkaar. Wees gerust: ook als je al een paar jaar met elkaar bent is het een hele beleving. Voordat het diner begon, werden onze handen op een prachtige wijze gewassen, want er werd natuurlijk wel verwacht dat we met de handen zouden eten. We konden onze schoenen uitdoen en uitgebreid chillaxen in de grote zithoek die alleen voor ons was. Wat romantisch!

Nomads Amsterdam 1

Nomads Amsterdam 3

Nomads Amsterdam 4

Over op het eten. We kregen tweemaal de chefs menu en de chef hield er rekening mee dat ik bij voorkeur vegetarisch eet. Wat kregen we? Teveel om op te noemen eigenlijk, maar je moet hier eigenlijk echt denken aan typische Arabische gerechten: diverse Arabische broodsoorten met hummus, muhammara, labne, tabouleh en tahini. Het volgde op nog een plaat met allerlei kleine hapjes – Arabische tapas, eigenlijk – zoals falafel, fatayer en sambousek. Als al deze namen je helemaal niets zeggen, bekijk dan vooral het gehele menu op de site. Hier kan je vooraf vast smullen en je verdiepen in wat je zoal kunt krijgen. Conclusie: Arabisch eten is HEERLIJK. Ik wilde gelijk een tripje boeken naar Essaouira.

Nomads Amsterdam 6

Nomads Amsterdam 7

Nomads Amsterdam 8

Al met al vind ik Nomads echt een heel fijn plekje en vooral een heel bijzonder uitje. Onthouden dus, als je op zoek bent naar een origineel en fijn plekje om te dineren in Amsterdam. Of als dat reisgevoel mist en je wilt wanen in de Arabische wereld. Het is er magisch!

Ik zou hier naartoe gaan voor: een uitje met vriendinnen, een diner bij een vrijgezellenfeest of als ik single zou zijn, een eerste date (maar hopelijk verzint de man het dan)
Waar: Rozengracht 133-I, Amsterdam
Leuke weetjes: Halverwege de avond komt er opeens een buikdanseres voorbij; er is ook een dame aanwezig die massages geeft; en er is ook een Nomads restaurant in Istanbul!
Website: www.nomads.nl

Lijkt jou dit een fijn plekje?

review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.