HOTSPOTS

Fijn Plekje // Villa Augustus in Dordrecht

Afgelopen weekend mocht ik eindelijk kennismaken met een plekje waar ik al heel lang naartoe wilde: Villa Augustus. Een fantastisch fijn plekje met een heerlijk restaurant en een geweldige groentetuin, op nog geen 15 minuten afstand van het historische centrum van Dordrecht. Jullie begrijpen hoe enthousiast ik ben. Geloof mij als ik zeg: spendeer hier een middag (of avond of nacht) en je vertrekt content, zen en wel.

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 1

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 2

Waarom? Laten we beginnen met het uitzicht. Zodra je aankomt zie je namelijk al die prachtige watertoren staan, waar het hotel in is gevestigd. Helaas heb ik daar binnen (nog) geen kijkje kunnen nemen, maar ik geloof graag dat het hier prettig vertoeven is.

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 11

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 12

Vervolgens stap je Augustus binnen en overweldigen de fijnste en lekkerste producten je in, misschien wel, het leukste winkeltje van de stad, ook wel de ‘markt‘ genoemd. Je vindt er groente en fruit uit het seizoen, vers geplukte bloemen uit de tuin en allerlei zelfgemaakte jam, olijfolie, granola en heerlijk brood. Bovendien vind je er nog veel meer rariteiten en souvenirs, met boeken, schoteltjes, schorten en andere leuke cadeautjes.

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 3

Als je doorloopt kom je uit in het restaurant, waar de meeste producten uit de markt ook gebruikt worden. Het restaurant is een grote gezellige boel met een lekkere kaart die helemaal is afgestemd op het seizoen. Door de open keuken zie je de hoeveelheid mensen die nodig is om deze pluk up & running te houden.

Er wordt zoveel mogelijk met biologische of ‘op een anderszins goede manier’ (I’m quoting here) geproduceerde producten gewerkt. Het liefst uit de directe omgeving, maar mooie ingrediënten elders uit Europa schuwen ze niet.
Houd vooral de recepten in de gaten die op de schoolborden staan, want de kans is groot dat dit unieke gerechten zijn die rechtstreeks uit de tuin komen en dus maar in kleine hoeveelheden gemaakt kunnen worden.

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 4

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 5

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 6

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 7

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 13

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 14Met geluk en bij lekker weer zit je op het terras met stunning uitzicht op de groentetuin. Want tja, die tuin… die maakte het toch wel compleet. Hier was ik dan ook helemaal in m’n hum en kon ik rondjes blijven lopen. Leren over hoe iets groeit: van groente tot kruiden, van fruit tot wilde bloemen. Die geuren. Die kleuren. Ik vond het hier natuurlijk allemaal mooi, fijn en fantastisch. Stiekem droomde ik vast weg… Mag ik later, als ik groot ben, ook zo’n tuin?

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 8

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 9

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 10

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 15

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 16

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 17

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 19

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 20

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 21

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 22

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 23

Extra tip: als je een locatie zoekt voor een evenement kan je hier gebruik maken van één van de drie zalen. Houd daarvoor vooral de beschikbaarheid van de Limonaia in de gaten (de kas waar in de winter citroenbomen groeien).

Fijn Plekje - Villa Augustus - Moderne Hippies - 18Nadat ik er was geweest, keek ik ook nog eens op de website, om vervolgens nog even iets vrolijker te worden. Een en al vrolijkheid en tierelantijntjes, helemaal in lijn met de stijl offline. Om een goede eerste indruk te krijgen, raad ik je dus ook zeker aan even naar www.villa-augustus.nl te gaan.

Ik zou hier naar toe gaan voor: een lekkere maaltijd & rondje door de groentetuin met m’n familie.
Waar: Oranjelaan 7, Dordrecht
Leuk weetje: Ze hebben ook een cultureel programma met leuke events!
Website: www.villa-augustus.nl

Ben jij al benieuwd?

Wil je nog (veel) meer fijne plekjes ontdekken in Nederland? Klik dan hier. Als je van dit soort plekjes houdt, kan ik zeker aanraden om ook eens naar Theehuis Earthship (Zwolle), De Kaaij (Nijmegen), De Veldkeuken (Werk aan het Spoel) en Stedsans (Kopenhagen) te gaan.

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.