ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Fijne dagcrème voor in de herfst: Weleda Skin Food

Alsof het gure en grauwe weer in Nederland niet erg genoeg is, is het voor mensen met een droge en/of vochtarme huid één grote terror: je huid wordt er alleen maar droger van. Het is in deze periode dat ik altijd naarstig op zoek ga naar een goede dagcrème die ik níet 3 keer achter elkaar op hoef te smeren.

Vorige winter ontdekte ik Weleda Skin Food. Een zeer vette crème: perfect voor droge ellebogen, schrale handen of droge lippen, maar voor míj echter óók perfect als dagcrème.
Het blijkt een multifunctionele crème te zijn: zo gebruiken visagisten de crème ook bij het opmaken van modellen, aangezien het zorgt voor een extra glans in foundation en andere producten.

weleda-skin-food-moderne-hippies-1

De hoofdingrediënten zijn het driekleurig viooltje (verzorgt de droge huid), kamille (werkt verzachtend), goudsbloem (zuivert de huid) en amandelolie (maakt soepel en verzorgt). Daarnaast zit er ook wolwas, bijenwas en zonnebloemolie in. Het is dus niet je standaard crème: de focus bij Skin Food ligt op het verzorgen en helen van de huid. De crème is erg geconcentreerd; je hoeft er dus weinig van te gebruiken.weleda-skin-food-moderne-hippies-3
Naast een grote tube, is er ook een kleinere variant beschikbaar. Handig voor op reis! De grote tube (75 ml) kost €9,99 en koop je o.a. bij Douglas (online-only) of via onze shop. Deze herfst een aanrader voor iedereen die hetzelfde probleem heeft als ik!

weleda-skin-food-moderne-hippies-2

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.

review