KUNST & CULTUUR

Muziek om van te houden // The Paper Kites

fijne muziek the paper kites 3

Ik zou egoïstisch zijn als ik dit niet zou delen met jullie. Toen ik in de Filipijnen was raakte ik in gesprek met een Australiër. Al snel ging het over muziek. Hij was lyrisch over één of andere band: “The Paper Kites”. Ik had geen idee waar hij het over had. Er werd me duidelijk gemaakt dat het echt belachelijk was dat ik nog nooit van deze band had gehoord. Ik kreeg dus ook de opdracht om er zo snel mogelijk naar te luisteren. Uiteraard heb ik zijn advies (diezelfde avond) braaf opgevolgd en kijk mij nou, ik ben verslaafd!!

Het is een Australische indiefolk bandje, bestaande uit vijf leden. Ze begonnen ooit klein op een lokaal muziekfestival in Melbourne, maar omdat dat zo’n succes was gingen ze door. Gelukkig maar, want wat maken zij fijne muziek zeg! 

fijne muziek the paper kites 1

De samenhang van de instrumenten, de zang en de onwijs mooie songteksten kloppen gewoon helemaal. Of je op het strand ligt, in de auto zit of gewoon lekker thuis op de bank hangt met een kopje thee en koekjes, het luistert zó lekker weg.

Ik zou zeggen, ervaar het zelf: dit nummertje heeft een melodie om bij weg te dromen en de akoestische instrumenten (met name de gitaar), de harmonieën, het gefluit en de songtekst maken het gewoon helemaal af.