HOTSPOTS

Om te onthouden // Firestarter

Vorige week werd ik getipt over Firestarter, een feestje op nieuwjaarsdag dat mij nieuwsgierig maakte en daarom belde ik gister met Ernst (boevenpak op onderstaande foto) om zijn verhaal te horen. Samen met Diana (rood hoedje), Robbert (helaas niet op foto) en Mark (voorgrond) vormt Ernst namelijk het creatieve brein achter dit event. De vier kennen elkaar uit het uitgaanscircuit, hebben alle vier een full-time baan (los van events organiseren) en delen een gezamenlijke passie voor mooie feestjes. En die passie deel ik dan ook weer met hen 😉

firestarter

1 januari organiseert het viertal voor het eerst Firestarter.
Ernst: “Ik heb al vaker feestjes georganiseerd voor vrienden en familie, en vaak waren dat juist de meest legendarische avonden. Ik vind het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en om een ongedwongen sfeer te creëren. Toen ons favoriete nieuwjaarsfeestje er mee op hield -Gasten Zonder Grenzen-, toen ontstond het idee om zelf iets te gaan organiseren op 1 januari en het met zijn vieren wat groter aan te pakken en het dus niet meer besloten te houden. Zo is Firestarter ontstaan, met elkaar maak je het feestje daar geloven wij in, dus alle ingrediënten samen is een firestarter voor een magische avond.”

The circus left town, but we are still around…?
“Ja, die quote says it all. Vaak is het met oud en nieuw best een gedoe, op zoek naar een feestje, tickets zijn vaak duur en uiteindelijk is iedereen net op een ander feestje. Al met al hangt er behoorlijk wat spanning omheen en 1 januari is dat hele ‘circus’ over… de spanning is er af en dan is het tijd om ongedwongen plezier te hebben met elkaar. Tijd voor speelsheid en goede muziek!”

Wat kunnen we verwachten?
“We hopen een intieme en warme sfeer neer te zetten, net als tijdens eerdere feestjes voor vrienden, niks massaals. En we houden van een bont gezelschap, iedereen is welkom, denk hierbij een beetje aan de Milkshake sfeer [lees: geen hokjes, maar lang leve de diversiteit aan o.a. huidskleuren, religies en seksuele voorkeuren]. Er draaien bekende DJ’s, maar ik zal zelf ook draaien woensdag. Ik hou van de Ibiza sound, techno/house gecombineerd met Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden, opzwepend en vrolijk. Daarnaast is er een chill-out ruimte waar je lekker kunt kletsen, een photoboot inclusief verkleedkist en er zijn diverse extravagante en artistieke acts!”

Luister via deze link naar de SoundCloud van Ernst voor een impressie.

En de opbrengst gaat naar een goed doel?
“Zeker, Robbert zet zich naast zijn baan in voor de bouw van scholen in Gambia en dat zal in ieder geval een van de goede doelen zijn, waar de eventuele winst heen gaat.”

Thanks Ernst! Mijn nieuwsgierigheid is deels gestild, maar m’n interesse des te meer opgewekt… het kan zijn dat ik ietwat brak arriveer, maar ik zie dit begin van 2014 wel zitten. Wie gaat er met me mee??

firestarter

Firestarter
Waar: Club Lite, Jan van Galenstraat 24 in Amsterdam
Wanneer: woensdag 1 januari van 16.00 – 2.00 uur
Tickets: €17,50 (inclusief hapjes), via deze link (deurverkoop tot 22.00 uur €25)