ETEN

Food Tip: Almond Start van Abbot Kinney’s

Nieuw en súper yummy: Abbot Kinney’s Almond Start. Een lekker en plantaardig alternatief voor yoghurt, gemaakt van amandelen.

Abbot Kinney's Almond Start - 3

Abbot Kinney’s Almond Start is gemaakt van biologische Siciliaanse Tuono amandelen. De amandelen zijn zacht-zoet van smaak, en dat gaat goed samen met het friszure karakter die ze later krijgen van de yoghurtculturen. Na de oogst worden ze gekraakt, geblancheerd en fijngemalen. Die gemalen amandelen worden door water geroerd, tot een driedubbel dikke amandelmelk en daar maakt Abbot Kinney’s haar Almond Start van. Met yoghurtculturen, de juiste temperaturen en een beetje geduld. Net zoals je met koemelk kunt doen, of met soja of kokos. De yoghurt is natuurlijk lactose- en glutenvrij, en op zijn lekkerst met fruit, noten en granola. Als ontbijt of tussendoortje bijvoorbeeld!

Abbot Kinney's Almond Start - 1

De amandelmelk voor Almond Start bevat drie keer zoveel amandelen dan reguliere amandelmelk en trust us: dat proef je. Het wordt niet gezeefd of bewerkt, en dat betekent dat het goede van amandelen er nog in zit. Het bevat dan ook gezonde vetten, vitamine E, vitamine B (riboflavine, foliumzuur en niacine) en mineralen als magnesium, calcium en ijzer. Almond Start bevat geen toegevoegde suikers, zoetstoffen of andere dingen die je niet nodig hebt om yoghurt te maken.

Een plantaardigere wereld

Abbot Kinney’s wil graag een bijdrage leveren aan een plantaardigere wereld. Plantaardig eten is om veel redenen een goed idee. Je lijf is erop gebouwd om plantjes te eten, en het is een stuk milieuvriendelijker. Almond Start is 100% plantaardig, net als alle producten van Abbot Kinney’s.

Abbot Kinney's Almond Start - 4

Over Abbot Kinney’s

Abbot Kinney’s is een jong Nederlands bedrijf. Het is opgericht in 2014 door Gijs van Maasakkers en Jimme Slippens, en genoemd naar de boulevard in Los Angeles, die bekend staat om zijn vernieuwende gezonde food cultuur.

Abbot Kinney’s gebruikt zo weinig mogelijk ingrediënten, nooit onnatuurlijke toevoegingen en doet haar best om het zo verantwoord mogelijk te produceren. Lekker, voedzaam en plantaardig. Naast Almond Start is er ook Abbot Kinney’s Coco Start en Coco Frost.

Abbot Kinney's Almond Start - 5

Abbot Kinney’s is te koop bij Ekoplaza en andere natuurwinkels, in 125 ml (€2,49) en 400 ml (€4,29).

Meer inspiratie opdoen? Bekijk hier alles rondom eten voor een pure & gezonde levensstijl!

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram, YouTube en Snapchat (profwildchild).
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.